Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Aviciis sista tid – var med sina vänner och fans

Tim "Avicii" Bergling
Foto: NATANAEL JOHANSSON / IBL BILDBYRÅ
Den sista kända bilden på Avicii i Oman
Tim "Avicii" Bergling
Foto: TOM DONOGHUE / POLARIS/IBL

Tim ”Avicii” Bergling åkte till Oman på Arabiska halvön för att umgås med vänner.

Han arbetade hårt med sin comeback – på den sista kända bilden på stjärnan ler han in i kameran omgiven av fans.

För en vecka sen lämnade han lyxhotellet för att åka till ”utkanterna” av Oman – i går hittades han död.

Tim ”Avicii” Bergling gick i pension efter åtta års intensivt turnerande och arbete. Våren 2016 meddelade han att han skulle sluta turnera för sin hälsas skull. Han orkade inte mer, och hans kropp hade sagt ifrån flera gånger.

– Jag kände mig bara glad. Jag känner mig fri just nu. Jag har fått tillbaka mitt privatliv och kan fokusera på mig själv för första gången på länge, sa Avicii till Hollywood Reporter då.

– Det var så klart det svåraste beslutet i mitt liv dittills. Men det har gett tillbaka otroligt mycket vad gäller välmående för mig själv. Jag är lyckligare än jag varit på väldigt, väldigt länge.

– Jag tror inte att jag kommer gå tillbaka till ett turnerande liv, sa Avicii vidare.

Bilderna från arbetet i studion

Men han fortsatte göra musik. I sin studio i Los Angeles, USA, höll han på att arbeta med sin stora comeback efter senaste studioalbumet ”Stories” 2015 och EP:n ”Avici” sommaren 2017.

Via sociala medier delade stjärnan med sig av bilder från studion med bland andra Kent-frontmannen Jocke Berg och producenten och låtskrivaren Carl Falk. Han jobbade även ihop med producenterna Rami Yacoub, Jonnali Mikaela ”Noonie Bao” Parmenius, Salem Al Fakir och Vincent Pontare.

Den 8 mars la Avicii upp en bild där han satt tillsammans med Al Fakir och Pontare.

”Studiomode”, skrev han då på Instagram.

”Musik är en stor del av mitt liv”, skrev Avicii till en annan bild i januari.

Hälsade på vänner i Oman

Men Avicii tog sig också tid att göra annat än musik. Nyligen lämnade han hemmet i Kalifornien för att resa till Oman. Stjärnans internationella talesperson Diana Baron säger till New York Times att Avicii skulle hälsa på vänner.

Bara timmar innan sin död gillade Tim Bergling en reklambild från hans väns företag på Instagram.

På den sista kända bilden av världsstjärnan ler han mot kameran på Muscat Hills Resort, ett hotell strax utanför Omans huvudstad Muskat. Avicii står tillsammans med hotellpersonalen på bilden som lades upp på Instagram i veckan. Hotellet tackar Avicii för besöket och hoppas att han trivts under sin vistelse, skriver de.

Till vänster i bilden står Maitrai Joshi, 29. Han jobbar på Muscat Hills resort som dj varje helg. Det var i fredags förra veckan som han mötte Avicii. Joshi säger att svensken verkade vara glad och må bra.


LÄS MER: Egna kampen – så tog sig Avicii tillbaka 

Maitrai Joshi: Han förlängde sin resa

– Han bara poppade upp när jag spelade och först förstod vi inte vem det var. Sen kände vi igen honom och bad om att få ta en bild, säger Joshi.

På lördagen sågs de igen. Då skulle Avicii äta middag med sina vänner, berättar Maitrai Joshi.

– Jag tror att alla var från Sverige.

Enligt Maitrai Joshi ska Avicii och hans vänner ha checkat ut från hotellet i söndags för resa vidare i Oman. Exakt vart de skulle framgick inte, men:

– Han berättade att han gillade Oman så mycket att han skulle förlänga sin resa och stanna några dagar extra i Oman, säger Maitrai Joshi.


LÄS MER: Tim Bergling gick från okänd till att bli superstjärnan Avicii

Avicii skulle till ”utkanterna” av Oman

Han fortsätter:

– De sa att de skulle åka till Omans utkanter, jag vet inte vart, men det finns så många platser och han sa inte precis vart.

Han säger att Tim Bergling inte verkade vilja göra så mycket väsen av sig och höll låg profil.

– Han såg ut att vara vid god hälsa och han pratade normalt. Han var med sina vänner så vi ville inte störa honom men han var väldigt trevlig.

”Han verkade helt normal”

Paris Hooper Kay är kiteboardinginstruktör i Oman. Han säger att ”Avicii” och hans sällskap kom dit till stranden för två veckor sen, men att ”Avicii” inte deltog i kursen.

– Han verkade helt normal då, säger han.

På fredagen hittades Tim Avicii Bergling död i Muskat, Oman. Han blev 28 år gammal.


Hur minns du Avicii? Dela med dig av dina känslor här 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.