Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Aviciis sista dagar i Oman – gjorde utflykt med vännerna

Tim "Avicii" Bergling
Foto: BACKGRID US / STELLA PICTURES BACKGRID US
Tim "Avicii" Bergling
Foto: PICHICHI / SPLASH NEWS / PICHICHI / SPLASH NEWS/ALL OVER SPLASH NEWS
Tim "Avicii" Bergling
Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON

Tim ”Avicii” Bergling umgicks med vänner, pratade med fans, gjorde utflykter och verkade njuta av Muskat.

Dagen innan han hittades död fotograferades han leende ombord på en yacht, skriver TMZ.

– Han verkade helt normal då, säger surfinstruktören Paris Hooper Kay som träffade den svenske stjärnan under vistelsen i Oman.

Den sista tiden i livet tillbringade Tim ”Avicii” Bergling i Muskat, Oman. Världsstjärnan var där för att hälsa på vänner, enligt hans internationella talesperson Diana Baron.

Delar av tiden i Oman, ett växande turistmål på Arabiska halvön, bodde ”Avicii” på hotellet Muscat Hills Resort.

Men ”Avicii” tillbringade inte all tid på hotellet. ”Levels”-stjärnan umgicks med vänner, pratade och fotograferades med fans och gjorde utflykter.

Paris Hooper Kay är kiteboardinginstruktör i Oman. Han säger att ”Avicii” och hans sällskap kom dit till stranden för två veckor sen. ”Avicii” deltog inte i kursen.

– Han verkade helt normal då, berättar Hooper Kay.

Samma sak säger andra som träffade den svenske stjärnan.

”Han var med sina vänner”

29-årige DJ:n Maitrai Joshi träffade ”Avicii” vid hotellet. De tog en bild ihop – på fotot syns hur ”Avicii” ler mot kameran.

– Han såg ut att vara vid god hälsa och han pratade normalt. Han var med sina vänner så vi ville inte störa honom men han var väldigt trevlig, sa Joshi efter dödsbeskedet på fredagen.

”Avicii” höll låg profil och ville inte göra så mycket väsen av sig, sa 29-åringen vidare.

– De sa att de skulle åka till Omans utkanter, jag vet inte vart, men det finns så många platser och han sa inte precis vart.

– Han berättade att han gillade Oman så mycket att han skulle förlänga sin resa och stanna några dagar extra i Oman.

TMZ: Avicii fotad på yacht dagen innan sin död

Vad det var för utflykter ”Avicii” gjorde i Oman är oklart, men på en bild, som kändissajten TMZ menar togs dagen innan dödsbeskedet, syns stjärnan på en yacht.

På bilden sitter DJ-stjärnan iklädd T-shirt och shorts vid relingen på yachten. Ena handen håller han upp och gör fredstecknet med, i den andra håller han ett glas. Två män sitter på vardera sida av "Avicii". De båda är klädda i shorts och sitter bakåtlutade tätt ihop med DJ-stjärnan. I bakgrunden syns det stilla vattnet och klippor.

https://twitter.com/TMZ/status/987744528483287040?tfw_site=Expressen&ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.expressen.se%2Fnoje%2Fnya-bilden-pastas-visa-aviciis-sista-dag%2F

Hotellet: Avicii bodde här

Bilden påstås ha tagits i Muskat i Oman, enligt TMZ. Det var också där, i Omans huvudstad, världsstjärnan hittades död på fredagsmorgonen.

Muscat Hills Resort, hotellet där ”Avicii” tillbringade del av sin tid i Oman, skriver i ett uttalande:

”Vi kan bekräfta att Avicii besökte Muscat Hill Resort och under sin vistelse var han extremt vänlig mot all vår personal, som vilken annan av våra gäster som helst. Avicii såg ut att må bra och verkade njuta under sin vistelse här. Vi är extremt ledsna att ta del av den senaste tidens nyheter och vi vill uttrycka våra kondoleanser till hans familj, vänner och fans.”

Bara timmar innan sin död gilla-markerade Tim ”Avicii” Bergling en reklambild på Instagram, från en väns företag. Reklamen är för kallbryggt kaffe, cold brew.

”Skål för helgen, skål för cold brew, skål för att vara i naturen”, stod i inlägget som gillades av ”Aviciis” Instagram-konto.

Senare samma dag kom beskedet att världsstjärnan dött, 28 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.