Aviciis hus i Los Angeles såldes för jättebelopp

I augusti såldes Aviciis hus i Los Angeles för 147, 2 miljoner kronor.
Foto: JOHN SHEARER / AP TT NYHETSBYRÅN
Avicii gick tragiskt bort i april 2018.
Foto: PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Svenska superstjärnan Tim "Avicii" Bergling gick tragiskt bort i april, bara 28 år gammal.

Nu ärver hans föräldrar Klas Bergling och Anki Lidén sonens arv på 231 miljoner kronor.

Redan i augusti såldes Aviciis lyxhus i Los Angeles för 147,2 miljoner kronor, framgår det i bouppteckningen.

20 april nåddes allmänheten av det sorgliga beskedet att den svenska världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling hade gått bort, bara 28 år gammal, under en resa i Oman.

Stjärnan sörjdes och hyllades av fans och kolleger över hela världen, som gjorde manifestationer och spelade hans musik.

Fyra månader efter hans död såldes Tim Berglings lyxhus i Hollywood Hills West i Los Angeles. Det 650 kvadratmeter stora huset lades aldrig ut offentligt på marknaden, men såldes till slut för 17,5 miljoner dollar, vilket är 147,2 miljoner kronor.


Föräldrarna ärver sonens förmögenhet

I artistens bouppteckning som nu blivit offentlig framgår det att Tim Berglings föräldrar Klas Bergling och Anki Lidén ärver sin sons förmögenhet på sammanlagt 231 miljoner kronor. I de offentliga dokumenten står det att artistens hus är värt 17,5 miljoner dollar.

Huset, som byggdes 2008, är 650 kvadratmeter stort, och har en tillhörande tomt på 1200 kvadratmeter. Huset har en öppen planlösning, men innehåller trots det så så mycket som sex sovrum och sju badrum. Utöver det kan de boende njuta av en "evighetspool", en eldstad, spa och en lounge, skriver People.

Tim "Avicii" Bergling köpte huset 2013, för 15,5 miljoner dollar, som då var ungefär 100 miljoner kronor.

På sin Instagram visade Tim Bergling upp små glimtar av sitt hem, när han publicerade bilder tillsammans med en hund och när han går utanför sitt hus.

https://www.instagram.com/p/Bd8M_LClAPS/?hl=sv&taken-by=avicii
https://www.instagram.com/p/BhKTiI3lx7d/?hl=sv&taken-by=avicii

https://www.instagram.com/p/BeCidM-lnbE/

Trots att föräldrarna nu ärver 231 miljoner kronor, så skänkte Avicii också mångmiljonbelopp till olika välgörenhetsprojekt under sin karriär. 2013 gav han bland annat bort en miljon euro, närmare tio miljoner kronor, till Radiohjälpen, för att stötta deras kamp mot svält.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.