Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Aviciis hus i Hollywood sålt i hemlighet – för jättebelopp

Svenska världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling, gick tragiskt bort i april, bara 28 år gammal.Foto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Avicii.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Tim "Avicii" Berglings hus i Hollywood har sålts, fyra månader efter världsstjärnans tragiska bortgång, skriver People.

Det 650 kvadratmeter stora huset i området Hollywood Hills såldes för 159 miljoner kronor – 17,5 miljoner dollar.

Svenska världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling, gick tragiskt bort i april, bara 28 år gammal.

Nu har hans lyxhus i Los Angeles sålts, fyra månader efter DJ:ns bortgång, skriver People.

Huset lades inte ut för försäljning offentligt, men har nu sålts för 17,5 miljoner dollar – mer än 159 miljoner svenska kronor.

Aviciis lyxhus är beläget i området Hollywood Hills West, och är 650 kvadratmeter stort. Huset, som byggdes 2008, har också en tomt på 1200 kvadratmeter, utöver själva huset, skriver sajten.

Det påkostade boendet ska ha moderna fönster som går från golv till tak, och erbjuder en mäktig utsikt över delar av Los Angeles. Detta kompletteras med balkonger runt hela byggnaden.

https://www.instagram.com/p/BhKTiI3lx7d/?hl=sv&taken-by=avicii

 Trots sin öppna planlösning så erbjuder hemmet sex sovrum och sju badrum. Utöver det kan de boende njuta av en "evighetspool", en eldstad, spa och en lounge. 

Tim Bergling köpte själv huset 2013. Då kostade det 15,5 miljoner dollar, närmare 141 miljoner kronor.

https://www.instagram.com/p/Bd8M_LClAPS/?hl=sv&taken-by=avicii

Avicii skänkte bort miljontals kronor

Den svenska världsstjärnan lämnade efter sig en förmögenhet när han gick bort. Under förra året gjorde "Avicii" en utdelning på en kvarts miljard kronor.

Under sina stora succéår var Tim Bergling noggrann med att skänka pengar till välgörenhet. Han hade en stiftelse som skänkte över 8,6 miljoner kronor till välgörenhetsorganisationen Feeding America 2012. Året därpå skänkte han en miljon euro till Radiohjälpens arbete mot svält i Afrika.

– Man behöver inte så mycket pengar. Man tänker innan: "Fan, om jag skulle tjäna så mycket pengar så skulle det vara jävligt soft". Det är väl en mognadsgrej också. Sen fattar man att det egentligen inte spelar någon roll, sa Tim Bergling 2013.