Tim "Avicii" Bergling gjorde i fredags sin sista konsert i Skandinavien. Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESTim "Avicii" Bergling gjorde i fredags sin sista konsert i Skandinavien. Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Tim "Avicii" Bergling gjorde i fredags sin sista konsert i Skandinavien.  Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Svenska dj-stjärnan filmade hela konserten och det kommer att släppas en film. Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESSvenska dj-stjärnan filmade hela konserten och det kommer att släppas en film. Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Svenska dj-stjärnan filmade hela konserten och det kommer att släppas en film.  Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Efter konserten stannade Avicii kvar bakom scenen med familj och vänner fram till 4-tiden på morgonen. Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESEfter konserten stannade Avicii kvar bakom scenen med familj och vänner fram till 4-tiden på morgonen. Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Efter konserten stannade Avicii kvar bakom scenen med familj och vänner fram till 4-tiden på morgonen.  Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Aviciis framtidsbesked efter sista spelnigen

Publicerad

Tim "Avicii" Berglings sista spelning i Sverige blev känslosam för dj:n – efteråt struntade han i efterfesten för att umgås med sin familj och sina vänner till fyra på morgonen.

Världsstjärnans avsked filmades och kommer att släppas som en film.

– Tim var lycklig efteråt, men det var ett väldigt känslosamt gig, säger vännen och arrangören Ali Eftekhari.

Tim "Avicii" Bergling, 26, började ladda upp inför sin sista svenska spelning redan under förmiddagen i går.

"Om några timmar gör jag min sista spelning någonsin i Sverige. Det här blir kul Malmö", skrev han då på Instagram.

Vid 22-tiden klev den svenska världsstjärnan på scenen, vid midnatt sa han hejdå till sina skandinaviska fans. I dag tackar han sin publik än en gång.

"Tack Malmö för ett magiskt sista gig i Sverige", skriver Avicii på Instagram.

Efter spelningen struntade han i att gå på den officiella efterfesten på Klubb 11 i Malmö. I stället satt Tim Bergling kvar på scenområdet med sin familj och nära vänner, berättar Ali Eftekhari på arrangören Two Friends.

– Han var helt lyrisk efteråt. Vi satt kvar till fyra på morgonen där ute, bara snackade, hade kul och hängde med hans familj och vänner. Det var väldigt trevligt. Han var supernöjd med giget, säger han.

 

 

Ett foto publicerat av Avicii (@avicii) Aug 6, 2016 kl. 6:28 PDT

 

 

 

LÄS MER: Här är det stora miljonregnet över Avicii

 

 

Aviciis avsked släpps som film

Ali Eftekhari, som också är nära vän med dj:n, säger att Avicii var väldigt rörd efter sitt framträdande.

– Tim var lycklig efteråt, men det var ett väldigt känslosamt gig. Framförallt för att det var hans sista svenska spelning, och så hade han hade familj, vänner och barndomsvänner där, så det var ett väldigt rörande gig för Tim, men en rolig avslutning på hans sista turné.

15 tusen biljetter var sålda, utanför scenområdet stod hundratals människor som inte lyckats få tag på biljetter. Men de som inte fick se Aviciis avsked live kan trösta sig med att det kommer släppas en film, berättar Ali Eftekhari.

– Det filmades av Aviciis egna produktionsteam, det kommer släppas som recaps från festen. Det mesta vill han spara som ett minne till sig själv, sin sista Sverigespelning.

 

 

LÄS MER: "Avicii är knappast klar – nu börjar nästa kapitel"

 

 

Tim Bergling ska fokusera på hälsan

Det var i mars i år som Avicii meddelade att han skulle sluta turnera för att fokusera på sig själv och sina intressen.

Nu återstår 9 spelningar av Aviciis sista turné – i kväll spelar han på Ibiza i Spanien.

Därefter ska han fokusera på sin hälsa.

– Han kommer fokusera en hel del på att må bra, njuta av livet, producera. Göra det han älskar helt enkelt, säger Eftekhari.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag