Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Aviciis familj skriver öppet brev – tackar för stödet

Tim "Avicii" Berglings familj bryter tystnaden efter artistens dödsfall på fredagen.
Foto: FREDRIK PERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tim "Avicii" Bergling.
Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON
Tim "Avicii" Bergling
Foto: JOHN SHEARER / AP SCANPIX SWEDEN

Tim "Avicii" Berglings familj skriver ett öppet brev efter artistens dödsfall på fredagen. 

I det öppna brevet skriver familjen:

"Vi vill tacka för det stöd vi fått och alla kärleksfulla beskrivningar av vår son och bror. Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar". 

Tim "Avicii" Bergling gick bort på fredagen under en vistelse i Oman. Han blev 28 år gammal. 

På måndagskvällen skriver familjen ett öppet brev där de tackar för allt stöd de fått efter Tim Berglings bortgång. 

I uttalandet, som förmedlats genom Tim Berglings presskontakt Ebba Lindqvist, skriver familjen:

"Vi vill tacka för det stöd vi fått och alla kärleksfulla beskrivningar av vår son och bror. Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar".

"Tack för de initiativ som tagits för att hedra Tim, som samlingen på Sergels torg, kyrkklockor som spelat hans musik och tysta minuterar runtom i världen. Med kärlek, Familjen". 

Hyllades av världsstjärnorna

Tim Bergling var en av världens största inom dansmusiken och hyllades stort i hela världen under helgen. 

Madonna, som samarbetade med Avicii på sångerskans album ”Rebel heart” från 2015, publicerade en bild på Instagram och skrev:

”Så sorgligt... Så tragiskt. Farväl käre, fine Tim”.

Dansmusikstjärnans unika känsla för melodier och hans stora musikaliska framgångar har även hyllats av fans, vänner och branschkolleger som Robbie Williams och Kygo.

LÄS MER: Avicii var på exklusiv fest dagarna före sin död 


På lördagen syntes vänner ur artisteliten samlas vid Tim Berglings hem i Beverly Hills i Kalifornien i USA. Vid dörren hade det också lämnats blommor, bland annat en bukett gula rosor.

I den nederländska staden Utrecht, såväl som i Stockholm och Norrköping, spelade kyrkklockor melodier från Tim Berglings låtar under dagarna efter hans död. 

Slutade turnera 2016

Tim Bergling beslutade sig 2016 för att sluta turnera – i SVT-dokumentären "Avicii: true stories" berättade han om hälsoproblemen som låg till grund för beslutet. 

Han berättade om sitt stundtals tunga alkoholbruk, och om bukspottkörtelinflammationen som 2013 ledde till att han fick läggas in på sjukhus. 

– Det känns som att bli knivhuggen i magen och ryggen samtidigt. För mig var det definitivt den värsta smärtan jag haft någonsin. Och man kan inte riktigt göra något åt det, förutom att inte äta eller dricka. Och för att klara smärtan får man smärtstillande, berättade Tim Bergling i SVT-dokumentären. 


LÄS MER: Så hyllas Avicii efter sin död 

Tiësto: "Han funderade på att börja turnera igen"

Men enligt dj-stjärnan Tiësto, som var vän till Tim Bergling, funderade svensken på att börja turnera igen. 

– Jag åt middag med honom i L.A två månader sedan. Han var väldigt frisk och glad. Det var jättetrevligt och vi pratade ikapp. Han funderade på att börja turnera igen. Han sa att han inte var redo än, men han tänkte absolut på det, säger Tiësto, som egentligen heter Tijs Michiel Verwes, till radiokanalen Sirius XM, något som Aftonbladet rapporterat om. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.