Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Aviciis arv – lämnade efter sig musikskatt

Världsstjärnan Tim ”Avicii” Bergling blev bara 28 år.Foto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN
En källa uppger för Expressen att Aviciis nya låtar kommer samlas på ett nytt album – redan i år. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Avicii hade ett album klart när han gick bort i april i år. 

Neil Jacobson, chef för Geffen Records beskrev den nya musiken som "det bästa på flera år".

Enligt uppgift till Expressen är det nu klart att albumet släpps – det kan komma redan i år. 

I en intervju med Neil Jacobson, chef för Geffen Records berättade han först kring osäkerheten om vad som skulle hända med de låtar som Tim "Avicii" Bergling spelade under sista tiden av sitt liv. 

– Jag har ingen aning. Jag kommer att sätta mig ned och prata med familjen när alla väl har fått en chans att andas in igen, sa han då till Variety.

Enligt uppgift till Expressen är det nu klart att ett nytt album kommer att släppas. Det är ännu inte klart när skivan kommer – den kan komma redan i år. 

 

LÄS MER: Mamma Ankis ord – efter fina hyllningen till Avicii 

 

Avicii på Summerburst, 2015.Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON

 

"Han var så inspirerad"

Neil Jacobson som hade pratat med "Avicii" bara två dagar innan hans bortgång, beskrev musiken som "det bästa på flera år".

– Han var så inspirerad. Han var så inne i det. Vi hade arbetat med att finslipa det hela i en månad och hade varit tvungna att sätta tidsgränser för när arbetet skulle sluta för dagen eftersom Tim kunde hålla på i 16 timmar i sträck. Det var så han var. Man var tvungen att dra honom därifrån: ”Tim, kom igen, gå och lägg dig, vila dig…” Det är en tragedi. Vi har den här fantastiska, magiska musiken, sa han då till Variety. 

Kort före resan till Oman bjöd "Avicii" hem producenten och låtskrivaren Joe Janiak till sin hemmastudio i Los Angeles, uppgav Rolling Stone. 

– Man såg att han under en lång tid funderat och han försökte ta kontroll över sitt liv, säger Joe Janiak till Rolling Stone.

På det nya albumet arbetade även Tim Bergling tillsammans med låtskrivare som Carl Falk, Kents Jocke Berg och Vincent Pontare. 

 

LÄS MER: Osläppta Avicii-låtar sprids illegalt på Spotify 

 

Landade på topplistorna efter döden

Efter Aviciis död landade flera av hans största hits på "Topp 50 i Sverige". I skrivande stund ligger bland annat "Without You (feat Sandro Cavazza" och "Wake me up" på topplistan.

Världsstjärnan blev 28 år. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.