Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avicii till Carl Philips och Sofias privata fest

Nu är det helt klart att svenska världsstjärnan Avicii ska spela ute i Vaxholm på den privata festen fredag den 12 juni ute i Vaxholm – dagen före bröllopet inne i Slottskyrkan på Stockholms slott.
Foto: Bjorn Larsson Rosvall/TT
Nu på fredag när Carl Philip och Sofia Hellqvist har sin privata middag i Vaxholm är Avicii stora huvudnumret på populära Summerburst på Gärdet i Stockholm. Enligt uppgift till Expressen har ansvariga för Carl Philips och Sofia Hellqvists fest in i det sista arbetat med logistiken för att Avicii ska kunna ta sig mellan Summerburst på Gärdet och blivande prinsparets privata fest.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Carl Philip och Sofia Hellqvist har sparat den största överraskningen till gästerna på sin privata bröllopsfest – dagen före vigseln i Slottskyrkan.

Världsstjärnan Avicii ska spela för blivande brudparet ute i Vaxholm efter en påkostad middag.

Där är alla tv-kameror förbjudna och inga – förutom familjen och närmaste vännerna – får uppleva konserten.

Expressen har tidigare kunnat avslöja att prins Carl Philip och Sofia Hellqvist ska ha en stor privat bröllopsfest nu på fredag den 12 juni ute i Vaxholm – dagen före bröllopet inne i Slottskyrkan på Stockholms slott.

Nu är det också helt klart att svenska världsstjärnan Avicii ska spela ute i Vaxholm på privata festen. Aftonbladet har tidigare i över tio artiklar felaktigt slagit fast att Avicii ska spela inne på Stockholms slott efter bröllopet nu på lördag. Han är då långt borta från Sverige – huvudnummer på en konsert i Holland.

Carl Philip och Sofia Hellqvists privata bröllopsfest dagen före vigseln är precis som när precis som prinsens systrar Victoria och Madeleine gifte sig.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel hade sin privata middag på Drottningholms slott två dagar före sitt bröllop den 19 juni 2010. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill hade sin fest dagen före sitt bröllop på Grand Hôtel.

Naturligt val för Carl Philip

Vaxholm är ett naturligt val för Carl Philip då han gjorde sin värnplikt på Amf 1 i Vaxholm och 5319 Bernadotte utbildade sig till båtchef på Stridsbåt 90.

Nu på fredag när Carl Philip och Sofia Hellqvist har sin privata middag i Vaxholm är Avicii stora huvudnumret på populära Summerburst på Gärdet i Stockholm. Enligt uppgift till Expressen har ansvariga för Carl Philips och Sofia Hellqvists fest in i det sista arbetat med logistiken för att Avicii ska kunna ta sig mellan Summerburst på Gärdet och blivande prinsparets privata fest.

Oklart hur Avicii förflyttar sig

In i det sista är det oklart hur Avicii snabbast ska ta sig mellan spelningarna, men med helikopter är det mindre än 15 minuter mellan konsertplatserna. Även snabbgående båt har diskuterats som ett av alternativen.

Summerburst har under sina två dagar på Gärdet över 60 000 besökare och Avicii är årets stora huvudnummer.

För Carl Philips och Sofia Hellqvists gäster blir därför fredagskvällens och nattens överraskning därför extra exklusiv.

De som är inbjudna till bröllopet på lördag är inte per automatik inbjudna till privata festen på fredag. Dit är bara familjen och de närmaste vännerna och vissa utvalda kungligheter utvalda.

Ska vara så privat som möjligt

Sofia och Carl Philip är måna om att det ska vara så pass privat som möjligt och därför är alla tv-kameror bannlysta på festen – till skillnad från bröllopet på lördag.

Från början var Vaxholms kastell huvudplatsen för middagen på fredag, men enligt uppgift har paret efterhand också tittat på närbelägna Badholmen - där finns Magasinet som tar 130 sittande middagsgäster. Badholmen är en egen liten skärgårdsö bredvid Vaxholm och för paret är platsen perfekt då det är omöjligt för obehöriga att komma i närheten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.