Avicii ska spela på prins Carl Philips och Sofia Hellqvists bröllop. Foto: Sven LindwallAvicii ska spela på prins Carl Philips och Sofia Hellqvists bröllop. Foto: Sven Lindwall
Avicii ska spela på prins Carl Philips och Sofia Hellqvists bröllop. Foto: Sven Lindwall
Avicii.Avicii.
Avicii.

Avicii spelar på Carl Philips och Sofias bröllop

Publicerad

Här är prins Carl Philips och Sofia Hellqvists drömbokning.

Avicii spelar på parets bröllop i sommar.

– Ja det stämmer. Han kommer att spela för dem och gästerna, säger en källa till Expressen.

Glöm ett tråkigt storband eller någon mossig boombox i ett hörn. Bröllopsgästerna som har fått den äran att bli inbjudna till prins Carl Philips och Sofia Hellqvists bröllop den 13 juni får räkna med ett rejält sväng. Världsdj:n Tim "Avicii" Bergling är nämligen bokad till att spela på bröllopet. Detta berättades först av Aftonbladet som skriver att prinsen den senaste tiden har varit i direktkontakt med Tim Bergling och spelningen.

 

LÄS MER: Här lämnar prinsen för sin svensexa.

 

– Det kommer att bli grymt. Årets grej helt klart. De är båda väldigt glada för det här, säger en källa med god insyn till Expressen.

– Han spelar ju överallt, men det här smäller så klart högt. Det är ju jättekul, säger Aviciis bror Anton Körberg.

– Jag vet inte mer än att han ska spela, säger stjärnans mamma, skådespelaren Anki Lidén till Aftonbladet.

Hovet vill inte kommentera uppgifterna.

– Vi kommenterar inte det och bekräftar därmed inte heller det, säger Margareta Thorgren, informationschef.

Prinsparet har sedan tidigare ett gott öga till Avicii. När han spelade på Ibiza var båda två på plats och prins Carl Philip sågs i en Avicii-keps som han bar bak och fram. Men de är inte de enda i kungafamiljen som diggar stjärndj:n. När kung Carl Gustaf nyligen firades av svenska folket på Slottets borggård framförde arméns musikkår hans låt "Hey brother", och även Swedish House Mafias "Don't you worry child".

 

LÄS MER: Kungens favoritlåt - "Don't you worry child".

 

Vigseln den 13 juni början klockan 16.30 i Slottskyrkan. Middagen och festen hålls sedan på Stockholms slott.

När kronprinsessan Victoria och prins Daniel växlade ringar i Storkyrkan 2010 stod bland andra Orsa spelmän, Agnes Carlsson och Björn Skifs för musikunderhållningen. Två år senare gifte sig prinsessan Madeleine och Chris O'Neill i Slottskyrkan där nu även Carl Philip och Sofia ska gifta sig. Då uppträdde Marie Fredriksson och Peter Jöback under vigselceremonin. Precis som de två tidigare vigslarna kommer bröllopet den 13 juni att sändas i SVT.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag