Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avicii nominerad till Billboard Music Awards

Världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling sörjs över hela världen.
Foto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHN SHEARER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Tim "Avicii" Bergling är nominerad i årets Billboard Music Awards. 

Stjärn-DJ:n är nominerad i kategorin "Top Dance/Electronic Album".

"Tack för nomineringen", skrev Avicii på Twitter tre dagar innan sin bortgång. 

Tim "Avicii" Bergling gick bort under fredagen, blott 28 år gammal. Innan hans bortgång släpptes nomineringarna till årets Billboard Music Awards som han är nominerad i. 

Stjärn-DJ:n skrev om nomineringen på sin Twitter den 17 april. Tre dagar senare hittades han död i Muskat, Oman. 

"Tack för nomineringen", skrev Avicii på Twitter efter nomineringen hade släppts och det blev hans sista Twitter-inlägg. 


https://twitter.com/Avicii/status/986261945744609280

Billboard Music Awards går av stapeln den 21 maj kl. 02-05, svensk tid. Artisten Kelly Clarkson är värd för galan som hålls på MGM Grand Garden Arena i Las Vegas. Avicii är nominerad i kategorin "Top Dance/Electronic Album". 

Andra nominerade artister är The Chainsmokers, Calvin Harris, Kygo och ODESZA. 


LÄS MER: Avicii hoppade av hemlig comeback 

Hyllas över hela världen 

Fans och artister över hela världen sörjer superstjärnan Tim "Avicii" Bergling. Han beskrivs som ett musikaliskt geni och flera artisters största inspiration. 

"Jag kan inte finna de rätta orden för att uttrycka hur ledsen jag är över vetskapen om att Avicii har gått bort. Han var så snäll, ödmjuk, talangfull och inspirerande. Han försvann alldeles för tidigt. RIP Tim." skriver världsartisten Zedd. 

"Så sorgligt. Så tragiskt. Farväl käre, rara Tim. Försvann för tidigt", skriver Madonna på Instagram. 

"Tim, sen första dagen har du varit en av mina största inspirationer till att göra dansmusik. Du satt Sverige på kartan genom världens mest minnesvärda melodier. Jag önskar att jag hade kunnat säga några sista ord till dig innan du lämnade den här platsen. Miljoner människor kommer att minnas dig för alltid. Vila i frid", skriver svenska stjärn-DJ:n Alesso.  

"Jag kan inte förstå att det här är sant. Min största inspiration och anledningen till att jag började göra elektronisk musik. Tack för all glädje du gav till världen genom din musik", skriver norska stjärn-DJ:n Kygo. 


LÄS MER: Världen sörjer Avicii 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.