Avicii klar för nästa års Summerburstfestival

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Avicii är första akten som är klar för Summerburst, som firar fem år nästa sommar.
Foto: Sean Eriksson
Spelningen blir Aviciis enda i Sverige under 2015, och förutom spelningen kommer ett specialkoncept tas fram under namnet Avicii Fest, som ska bjuda på aktiviteter och överraskningar på festivalområdet.
Foto: Sean Eriksson
"Det var 5 år sedan sist och jag kommer aldrig glömma den känslan jag hade inom mig när jag spelade på Summerburst första gången", säger Avicii i ett pressmeddelande.
Foto: Ronny Johannesson

Den stora nyheten: Avicii kommer till Sverige.

Dj-stjärnan är första akten klar för Summerburst, som firar fem år nästa sommar.

– Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka och stå på Summerbursts scen igen, säger Avicii.

Nästa sommar firar housefestivalen Summerburst fem år. Och redan nu är första namnet klart för succéfestivalen.

Dj-stjärnan Avicii kommer att stå på scen både i Göteborg och Stockholm, meddelar festivalen i ett pressmeddelande.

– Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka och stå på Summerbursts scen igen, säger Avicii.

Det var fem år sedan han sist stod på festivalens scen, och sedan dess har han hunnit bli en av världens största dj:s - där bland annat "Wake me up" från debutalbumet var förra årets mest säljande singel, och den mest streamade låten på Spotify någonsin.

"Kommer aldrig glömma känslan"

– Det var 5 år sedan sist och jag kommer aldrig glömma den känslan jag hade inom mig när jag spelade på Summerburst första gången. Det var helt fantastiskt men jag lovar att 2015 kommer det bli ännu bättre. Hoppas vi ses på Nya Ullevi i Göteborg och på Gärdet i Stockholm i sommar, säger Avicii vidare i pressmeddelandet.

Spelningen blir Aviciis enda i Sverige under 2015, och förutom spelningen kommer ett specialkoncept tas fram under namnet Avicii Fest, som ska bjuda på aktiviteter och överraskningar på festivalområdet.

Spelade första gången

– Avicii spelade på vårt allra första Summerburst 2011 och därför är vi väldigt stolta och glada att vi lyckats få tillbaka honom till vårt 5-årsjubileum. Jag glömmer aldrig när jag stod längre bak på scenen när Avicii spelade "Levels" - publikens reaktion var obeskrivlig, säger Anders Boström, festivalgeneral på Stureplansgruppen Live.

– Det är galet kul att han kommer tillbaka till Sverige, fortsätter han.

Summerburst hålls den 29-30 maj i Göteborg och landar på Gärdet i Stockholm den 12-13 juni.

FAKTA

AVICIIS ÅR:

* Vann pris som Årets internationella framgång och två priser för "Wake me up" (Årets låt samt Spotifys specialpris för Årets mest spelade låt) på Musikförläggarnas pris.

* Avicii skrev i somras ett nytt kapitel i househistorien, då han spelade inför 19 000 i Barclays Center i New York. Konserten fick 4 getingar av Anders Nunstedt i Expressen.

* Avicii flyttade under året till Los Angeles - där han nu är skriven och har en lyxvilla för 110 miljoner kronor.

* Monsterhitten "Wake me up" blev under året Spotifys mest spelade någonsin. Det är den första låt som spelats mer än 200 miljoner gånger.

* Avicii toppade också Spotifys lista bland de 25 mest inflytelserika artisterna under 25 år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.