Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avicii hyllas med historisk jättekonsert i Stockholm

Familjens hyllning till Avicii: ”Tim ville göra skillnad”
Den 5 december hyllas Avicii med en jättekonsert i Stockholm.
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
David Guetta kommer.
Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Aloe Blacc kommer också att uppträda.
Foto: JULIO CORTEZ / AP
Rita Ora är ett annat namn som intar Friends Arena i december.
Foto: JEFFREY MAYER / STELLA PICTURES JEFFREY MAYER/JTMPHOTOS, INTERNATI

Den 5 december arrangeras den största hyllningskonserten till Avicii någonsin.

Artister och DJ:s som Aloe Blacc, Rita Ora och David Guetta intar då Friends Arena i Stockholm för att spela den bortgångne superartistens allra största låtar.

– Tim hade planer på att hans musik skulle framföras tillsammans med ett stort liveband. Nu förverkligar vi hans dröm, säger pappan Klas Bergling, grundare bakom Tim Bergling Foundation i ett pressmeddelande.

Tim ”Avicii” Berglings död i april 2018 skakade en hel musikvärld. Stora delar av artisteliten världen över har sedan dess hyllat och uttryckt sin stora saknad efter artisten.

Nu arrangerar Tim Bergling Foundation ett historiskt event i Stockholm.

I ett pressmeddelande går man ut med att Aviciis största låtar för första gången någonsin ska framföras live med originalsångarna och ett 30-mannabad.

Bland de bekräftade artisterna hittills återfinns namn som Rita Ora, Adam Lambert och Aloe Blacc. Flera DJ:s, däribland David Guetta, Kygo, Laidback Luke och Dimitri Vegas & Like Mike kommer också hylla Tim Bergling under kvällen.

Bakom eventet står Tim Bergling Foundation, grundat av Tim Berglings familj.

– Tim hade planer på att hans musik skulle framföras tillsammans med ett stort liveband. Nu förverkligar vi hans dröm och ger publiken och lyssnarna en chans att uppleva Tims låtar på ett helt unikt sätt”, säger Klas Bergling i pressmeddelandet.

Tim Bergling föräldrar, Anki Lidén och Klas Bergling.
Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL BILDBYRÅ

Klas Bergling: ”Vill att den här konserten ska hjälpa”

Konserten som går under namnet ” Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness” är inte bara en hyllning till Tim Bergling – utan alla intäkter går till initiativ inom psykisk ohälsa och självmordsprevention.

– Vi vill att den här konserten ska hjälpa till att sätta ämnet på agendan och uppmärksamma stigmat kring psykisk ohälsa och självmord. Det behövs policies och verktyg för att upptäcka riskerna och förebygga självmord, särskilt bland unga. Vi är tacksamma över att Tims vänner, medarbetare och artistkollegor kommer till Stockholm för att ge sitt stöd till vårt arbete med Tim Bergling Foundation. Vi ser mycket fram emot den här kvällen, som blir ett startskott för stiftelsens arbete framåt, säger Klas Bergling. 

Tim Bergling Foundation bildades av Tim Berglings familj efter hans bortgång den 20 april förra året. Tim Bergling dog i Oman efter att ha tagit sitt liv.

Syftet med stiftelsen är att arbeta förebyggande mot psykisk hälsa och suicid. Dessutom jobbar stiftelsen med klimat, biståndsverksamhet, hotad natur och utrotningshotade djurarter.

Biljetter till hyllningskonserten släpps via Ticketmaster torsdag 5 september klockan 10.00.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.