Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avicii har förts till sista vilan – i privat ceremoni

Tim "Avicii" Bergling gick bort vid 28 års ålder. Nu har han hörts till sista vilan.
Foto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Tim "Avicii" Bergling.
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
En ung Tim Bergling tillsammans med sin mamma Anki Lidén.
Foto: CECILIA ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Tim "Avicii" Bergling har förts till sista vilan. 

Ceremonin ägde rum i fredags på Skogskyrkogården i Stockholm.

– Tim begravdes i fredags, närvarade gjorde familj och de närmaste vännerna, säger Ebba Lindqvist, pressansvarig för Avicii i Europa.

Världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling har förts till sista vilan hemma i Stockholm. Begravningen hölls på Skogskyrkogården i Stockholm, något som Stoppa pressarna var först med att berätta om. 

Den 20 april gick världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling bort. Han befann sig på semester med sina vänner i Omans huvudstad Muskat. 

Han blev 28 år. 

Aviciis pressansvariga Ebba Lindqvist säger nu i ett uttalande:

- Tim begravdes i fredags vid en ceremoni på Skogskyrkogården. Närvarade gjorde familj och de närmaste vännerna.

Nu visar den amerikanske entreprenören Jesse Waits upp en bild på Instagram på ett blad med Tim Berglings namn på och ett hjärta. 

https://www.instagram.com/p/Bj0Gct2ARJY/?hl=sv&taken-by=jessecwaits

Han har även lagt upp flera bilder på honom själv tillsammans med "Avicii" där de två vännerna sitter tätt tillsammans och ler mot kameran. 

https://www.instagram.com/p/BjxxPE7neIZ/?taken-by=carlfalkmusic

Låtskrivaren och musikproducenten lade upp ett kärleksfullt inlägg om sin vän på Instagram. Han beskriver Tim Bergling som sin "lillebror".

"Ibland kunde jag känna mig som din storebror och många gånger var jag tvungen att tala om för dig att du borde sova efter att ha suttit i studion 16 timmar i sträck utan paus, eller sitta med dig i flera timmar och få höra om dina tankar och reflektioner över meningen med livet eller hur det är att vara artist", skriver han. 

Mamma Anki rörd vid ceremoni 

För två dagar sedan överlämnades hästen D´Avicii till den beridna högvakten vid Stockholms slott. Namnet hade röstats fram som en hyllning till artisten från det svenska folket. 

På plats fanns Tim Berglings föräldrar Klas Bergling och Anki Lidén samt brodern Anton Körberg. 

– Det var jättefint, sa en märkbart rörd mamma Anki vid ceremonin. 


LÄS MER: Mamma Ankis ord – efter fina hyllningen till Avicii 


"Tacksamma för alla som älskade Tims musik"

I ett öppet brev beskrev Tim Berglings familj "Avicii som en sökare och en skör konstnärssjäl". De ville också tacka för det stöd som familjen fått. 

"Vi vill tacka för det stöd vi fått och alla kärleksfulla beskrivningar av vår son och bror. Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar", skrev familjen då. 

Men de skrev även om hur det tuffa turné livet fick honom att må dåligt. 

"När han slutat turnera ville han hitta en balans i livet för att må bra och kunna göra det han älskade mest – musik. Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Nu orkade han inte längre. Han ville få frid.

”Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset”, skriver de.


Osläppt musik kan komma redan i år

Tim "Avicii" Bergling var en av Sveriges absolut största internationella stjärnor. Han blev känd med hitlåtar som "Levels", "Wake me up" och "Waiting for love". 

Flera av hans hits hamnade på "Topp 50" i Sverige efter hans död och flera av hans låtar gör fortfarande det i skrivande stund. 

Enligt uppgift ska det finnas över 200 osläppta låtar från artisten. Ett nytt album kan också komma redan i år. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.