Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Augustifamiljen lämnar efter tio år – därför får de ingen avtackning i SVT

Augustifamiljen, husbandet i ”På spåret” slutar efter tio år i rutan.Foto: Bo Håkansson/SVT.
Augustifamiljen har under åren blivit goda vänner med domaren Fredrik Lindström och programledaren Kristian Luuk även privat.Foto: BO HÅKANSSON / BILDUPPDRAGET TEL: 031-22 60 50

Efter ett decennium i ”På spåret” försvinner husbandet Augustifamiljen ur rutan. 

Nu berättar kapellmästaren Stefan Sporsén om uppbrottet från kollegerna, och tillika vännerna, Kristian Luuk och Fredrik Lindström.

– Det är väldigt tråkigt och det är nog ömsesidigt, säger Stefan Sporsén.

På fredagskvällen är det dags för Augustifamiljen och ”På spåret” att gå skilda vägar.

Efter tio år tackar det omhuldade husbandet för sig. Det bekräftade Augustifamiljens kapellmästare Stefan Sporsén tidigare i veckan.

– På ett sätt är det ett bra sätt att sluta. Tio år är en jävligt bra siffra. Jag är också väldigt stolt över den här säsongen som vi har nu som är väldigt bra. Och det finns också flera av de artisterna som är med den här säsongen som är sådana som jag har velat ha med länge, och nu är de äntligen med, säger han.

 

 

Beslutet uppges tagits tillsammans med SVT – men trots tio år i rutan är någon avtackning inför tittarna inte på tapeten.

– Nej tyvärr är beslutet taget efter att säsongen blev klar, säger Stefan Sporsén.

Men bandet, Kristian och Fredrik kommer att ha en underbar kväll i Stockholm om några veckor.

Vem som ersätter dem är ännu oklart – men enligt SVT är det av avgörande betydelse att få in fler kvinnor.

– Det är viktigt att vi är representativa på alla plan, även när det gäller kön. När vi anlitade Augustifamiljen för tio år sedan så var de ett befintligt band och vi visste precis vilka de var. Men nu när vi ska gå vidare så är det klart att vi måste tänka på det, säger Christina Hill.

Augustifamiljen om vänskapen med profilerna: ”Jättetajta”

Att skiljas från programmet är ”dubbelbottnat” uppger han. Under sina år i programmet har bandet även odlat en privat vänskap med programledaren Kristian Luuk och domaren Fredrik Lindström.

– Vi är jättetajta, säger Stefan Sporsén och berättar att det är ”sorgligt” att samarbetet tar slut:

– Det är väldigt tråkigt och det är nog ömsesidigt. Men det är inte så att vi skiljs åt, vi kommer ju att fortsätta träffas. 

Utöver arbetskollegerna kommer Stefan Sporsén även sakna ”den härliga nerven i studion”. Men det finns saker med ”På spåret” som han har lättare att lämna efter sig.

– Jag kommer inte sakna att jag haft programmet elva månader om året i huvudet i tio år, säger Stefan Sporsén.

 

 

Augustifamiljen har inte bara agerat husband. Det har även tagit fram musikfrågorna i programmet, i samråd med en redaktör, men också Kristian Luuk och Fredrik Lindström har haft ett finger med i spelet.

– Det kom jävligt mycket bra förslag från dom för dom är så himla musikintresserade, minns Stefan Sporsén.

Det sista programmet av ”På spåret” som Augustifamiljen medverkar i sänds i kväll klockan 20.00 på SVT – och då vankas det säsongsfinal.