Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Augustifamiljen berättar nu om SVT:s petning

Efter tio år i ”På spåret” försvinner husbandet Augustifamiljen i programmet.Foto: SVT
I ”Nyhetsmorgon” berättar kapellmästare Stefan Sporsén om SVT:s beslut.Foto: TV4
Programledare Fredrik Lindström och Kristian Luuk.Foto: SVT

Efter tio år i ”På spåret” försvinner husbandet Augustifamiljen i programmet.

I ”Nyhetsmorgon” berättar kapellmästare Stefan Sporsén om SVT:s beslut.

– Det var ett gemensamt beslut på vissa sätt, men det var SVT som initierade en nödbroms. Som alla bra program som ni också vet om så måste saker och ting förändras och det var så de kände nu att de måste blicka mot framtiden, säger han i sändningen.

Augustifamiljen har varit husband i SVT-programmet ”På spåret” i tio år men efter den här säsongen är det slut. SVT har beslutat att de vill få in fler kvinnor i programmet – och fattat beslutet om förändringen.

– Det är viktigt att vi är representativa på alla plan, även när det gäller kön, har Christina Hill, programchef i Göteborg tidigare sagt.

I ”Nyhetsmorgon” berättar Stefan Sporsén, kapellmästare i Augustifamiljen, om beskedet om en förändring.

– Var det ni eller SVT som drog i nödbromsen?, frågar programledarna Soraya Lavasani och Jesper Börjesson i morgonens sändning.

– Det var ett gemensamt beslut på vissa sätt, men det var SVT som initierade en nödbroms. Som alla bra program, som ni också vet om, så måste saker och ting förändras och det var så de kände nu att de måste blicka mot framtiden. 10 år är väldigt lång tid. När de sa så tänkte vi efter, vilket vi har gjort inför varje år, berättar han i programmet.

Stefan Sporsén berättar för Expressen att avslutet känns bitterljuvt.

– På ett sätt är det ett bra sätt att sluta. Tio år är en jävligt bra siffra. Jag är också väldigt stolt över den här säsongen som vi har nu som är väldigt bra. och det finns också flera av de artisterna som är med en här säsongen som är sådana som jag har velat ha med länge och nu är de äntligen med. 

 

 

Framtiden för Augustifamiljen

Stefan Sporsén berättar att Augustifamiljen alltid har haft ettårskontrakt och att de har gjort en ny utvärdering inför varje säsong, för att känna efter att det fortfarande är kul.

Av alla artistmöten de haft genom åren lyfter han fram bland annat Sven-Bertil Taube, First Aid Kit och Amanda Jensen som minnesvärda ögonblick från programmet.

Efter ”På spåret” kommer Augustifamiljen nu att ta en paus under våren, men är tillbaka i sommar för spelningar.

– Vi fortsätter som band. Men vi har alltid sett det lite som ett hobbyprojekt. Vi har alla egna band och solokarriärer. Vi kommer ta paus under våren, sen spelar vi jättemycket i sommar. Jag spelar med Mia Skäringer och vi fortsätter med Håkan också så det finns att göra, berättar Stefan Sporsén i ”Nyhetsmorgon”. 

Stefan Sporsén berättar för Expressen att bandet kommer spela med ett antal olika artister i sommar.

–  Det är många frågor med inte så mycket som vi har bekräftat än. Vi ville nog komma igenom det här först.

 

Augustifamiljen

Stefan Sporsén – kapellmästare, keyboard, trumpet och sång

Daniel Gilbert – gitarr och sång

Simon Ljungman – gitarr och sång

Björn Almgren – saxofon, keyboard

Sylvester Schlegel – trummor

Jonas Gustavsson – bas