Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Attlings svar på Strömstedts avslöjande sommarprat

Ur Niklas Strömstedts sommarprat
Efva Attling berättar om kärleken till sin hustru Eva Dahlgren.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom
Efva Attling och Eva Dahlgren har varit gifta i 25 år.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT NYHETSBYRÅN
Efva Attling berättar om det stora intresset i pressen över henne och Eva Dahlgren.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Efter tio år som gifta gick Niklas Strömstedt och Efva Attling isär.
Foto: ROGER TILLBERG / IBL

I ”Sommar i P1” berättade Niklas Strömstedt öppenhjärtigt om hur han blev lämnad av Efva Attling som då hade träffat Eva Dahlgren.

När formgivaren och smyckesdesignern gästar podcasten ”Nemo möter en vän” ger hon sin syn på ex-makens utlämnande berättelse.

– Jag fick läsa det innan, så tajta är vi. Alla äger sin historia, säger hon i podcasten.

Efva Attling, 69, och Eva Dahlgren, 61, blev i mitten av 90-talet ett av Sveriges mest omskrivna par. Attling hade då lämnat artisten Niklas Strömstedt, 63, efter ett tio år långt äktenskap.

När Strömstedt i somras sommarpratade i P1 delade han med sig av känslorna när han fick veta att hans dåvarande fru hade träffat en annan.

– Jag gick ut och satte mig i bilen och bara körde. Alldeles tom, alldeles full. Livrädd för framtiden så klart, berättade han i programmet.

Attling om Strömstedt: ”Ganska tajta”

I Nemo Hedéns podcast ”Nemo möter en vän” får Efva Attling frågan om hur relationen med Niklas Strömstedt, som hon har två barn tillsammans med, ser ut i dag.

– En vän, far till mina barn. Det är bra. Jenny (Strömstedt reds. anm.) och Nicke, vi är ganska tajta. 

Hon berättar också att hon fick läsa manuset till Strömstedts utlämnande sommarprat på förhand och betonar att alla ”äger sin historia”.

I dag har Eva Dahlgren och Efva Attling varit gifta i 25 år och de har också gift om sig med varandra vid flera tillfällen.

”Tror det har hjälpt väldigt mycket”

I ”Nemo möter en vän” berättar hon om det stora intresset i pressen, inte minst i början på 90-talet.

– Man kan ju förstå det när man fått distansen till det att det var ju väldigt exceptionellt att två kända personer, två tjejer gifter sig. Men jag tror att det har hjälpt till väldigt mycket för dem som har bott i kanske en mindre stad och varit homosexuell. 

– Sen så tycker jag att det verkligen har förändrats. Det är ju ingen big deal i dag. Det har blivit mycket mycket bättre även fast det inte är bra hela vägen. 

I podcasten skickar också Efva Attling en rejäl kärlekshyllning till sin fru.

– Hon fyller verkligen hela min kropp med kärlek från kropp till tå. Alltså vi är så jävla bra. Vi är så bra för varandra, vi är så olika men vi dansar om man säger så. Man ser på morgonen, man går upp i köket och så ska någon göra det, bre mackan där, det är som morgondansen. Och så funkar vi i vårat äktenskap. Det är fantastiskt. 

Har jobbat ihop 

Paret jobbar dessutom tillsammans ibland. Bland annat vid Efva Attlings uppmärksammade smyckessamarbeten med artisterna Jocke Berg och Thåström samt regissören Jonas Åkerlund. 

– Vi gör ju lite grejer ihop. Eva plåtade ju Thåström, Jocke, Jonas. Hon är otrolig, hon har så bra öga för fotografi. Men annars tycker jag att det är bra att man inte håller på med samma sak. Och sen ärligt talat, jag är ingen sångerska, säger Attling.  

Expressen har sökt Efva Attling.

Eva Dahlgren föll ihop och fördes till sjukhus: ”Tappade synen”:

Eva Dahlgren föll ihop och fördes till sjukhus: ”Tappade synen”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.