Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åtalet läggs ned mot ”Empire”-stjärnan Jussie Smollett

Jussie Smollett slipper åtal. Det blev klart på tisdagen då stjärnan närvarade vid tingsrätten i Chicago.Foto: MATT MARTON / AP TT NYHETSBYRÅN
”Empire”-stjärnan Jussie Smolletts åtal läggs ner.Foto: MPNC / STELLA PICTURES BACKGRID US

”Empire”-stjärnan Jussie Smollett anklagades för att iscensatt sin egen misshandel och därefter gjort en falsk polisanmälan.

Skådespelaren greps och åtalades – men nu läggs ärendet ner.

– Han har svartmålats och gjorts till en förövare till följd av falska och olämpliga kommentarer, säger skådespelarens advokat till ABC News.

I februari kom uppgifter om att ”Empire”-skådespelaren Jussie Smollett, 36, misstänks för att iscensatt sin egen misshandel. 

Den amerikanska skådespelaren gjorde en polisanmälan i slutet av januari där han påstod att han attackerats av rasister och homofober. Gärningsmännen ska brutit Jessie Smolletts revben, hällt blekmedel över honom samtidigt som de skrek rasistiska hatord, enligt skådespelaren själv.

 

 

Men så fort polisutredningen inleddes började sanningshalten i ärendet ifrågasättas.

Kort därefter framkom det att Smollett själv iscensatt attacken med hjälp av två vänner, som han ska ha betalat närmare 40 000 kronor för att hjälpa honom. 

I och med vändningen greps skådespelaren och ställdes inför rätta. Enligt åklagaren var Jussie Smolletts syfte med tilltaget att ”utnyttja smärtan och ilskan mot rasism för att främja sin egen karriär”.

”Empire”-stjärnans advokat: ”svartmålats”

Men nu rapporterar ABC News att ärendet läggs ner. På tisdagen ska Jussie Smollett infunnit sig i tingsrätten ”Cook county” i Chicago – varpå en åklagare meddelade inför domare att åtalet läggs ner på samtliga punkter.

Enligt en talesperson för ”Cook county’s” advokatbyrå ska det inte handla om strafflindring, utan en överrenskommelse. Dessutom uppges Jussie Smollett slippa samhällstjänst.

– Han har svartmålats och gjorts till en förövare till följd av falska och olämpliga kommentarer, säger Jussie Smolletts advokater till ABC News.

Även skådespelarens familj har uttalat sig till ABC News efter att åtalet lagts ner:

– Han blev offer för en misshandel som han sedan själv blev felaktigt anklagad för. Den här morgonen har sanningen segrat och han har blivit rentvådd.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.