Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nikkis utspel mot tittarna – efter Astrids uttåg ur ”Idol”

Astrid tvingades lämna Idol. Nikki Amini om kvällens Idol: ”Tycker inte låten passar henne”.
Pär Lernström med Tusse Chiza och Astrid Risberg som båda hängde löst. Foto: TV4
Astrid Risberg betonar att hon trots allt är stolt över sig själv.Foto: TV4
Tusse Chiza och Dao Di Ponziano efter livesändningen.Foto: Expressen TV
Nikki Amini.Foto: Expressen TV

Fem tävlade i ”Idol” skulle bli fyra i kvällens fredagsfinal.

Efter en rysare stod det klart att Astrid Risberg tvingas lämna programmet.

– I had it coming lite faktiskt.  Jag känner mig ändå rätt färdig, säger hon direkt efter beskedet.

Efter sändningen frågade sig jurymedlemmen Nikki Amini varför så många tjejer åker ut.

– Jag tycker i alla fall att det beror på att tittarna inte har samma överseende. Den veckan någon tjej kanske inte är i sitt esse, så är tittarna inte lika förlåtande.

Astrid Risberg, som framförde ”About you now” med Sugababes var den första som fick beskedet om att hon hängde löst.

Även Tusse Chiza, som tolkade ”Higher love” med Steve Winwood, som ständigt har hyllats under fredagsfinalerna hängde för en gångs skull löst – men klarade sig den här gången.

Astrid Risberg fick lämna Idol – berättar om stressen under programmet.

I stället blev Astrid Risberg som till sist tvingades lämna ”Idol”

– Jag är stolt över mig mig själv och fortfarande så sjukt ödmjuk över hela hela grejen. Jag har liksom inte greppat att det här har skett än, säger hon till programledaren Pär Lernström efter att det stod klart att hon åker ut.

Gottfrid Krantz, som framförde ”I'm in the band” med Hellacopters fick sval kritik av juryn, men skickades vidare av tv-tittarna. 

”Nu har jag gjort mitt”

Även Freddie Liljegren som hyllades stort efter sin känslosamma hyllning till sin borgångne pappa med Lady Gagas ”Always remember us this way” klarade sig kvar i tävlingen. 

Dao Di Ponziano imponerade också på tittarna med Adeles ”One and only” och gick vidare till ytterligare en fredagsfinal.

I TV4:s eftersnack verkade Astrid Risberg ta utröstningen med gott humör trots allt.

– Okej nu har jag gjort mitt. Jag känner egentligen inte att jag har så mycket mer att ge i ”Idol”, säer hon och beskriver resan i ”Idol” som ”ett minne för livet”.

– Jag är skitnöjd verkligen, säger hon till Pär Lernström.

Freddies framträdande hyllas av idoljuryn:

Under fredagens idolfinal tillägnade Freddie låten

Bara en tjej kvar i tävlingen

Jurymedlemmen Nikki Amini hade hoppats på att tittarna röstat vidare Astrid och avslöjade dessutom att både hon och Alexander Kronlund hade varit beredda på att använda den livboj som man fram till förra fredagsfinalen hade möjlighet att använda för att rädda kvar en av de som röstats ut.

Hon var också frågande till varför så många tjejer röstas ut. Av de fyra som nu är kvar i programmet är tre av dem killar.

– Det är lite så med tjejer har jag märkt under mina ”Idol”-säsonger. De har tyvärr inte råd att vara svaga eller göra mindre bra ifrån sig som killarna.

– Jag tycker i alla fall att det beror på att tittarna inte har samma överseende. Den veckan någon tjej kanske inte är i sitt esse, så är tittarna inte lika förlåtande, fortsätter hon.

Exakt varför det är på det viset säger sig Nikki Amini inte veta.

”Börjar bli jättejobbigt”

Dao Di Ponziano var en av de andra ”Idol”-profilerna som tog Astrids uttåg hårdast. Efter sändningen var hon känslosam och fick flera gånger torka tårarna.

– Det börjar bli jättejobbigt för väldigt många av oss psykiskt, förklarade hon i Expressens sändning efter programmet, och syftade på den ”bubbla” som de tävlande befinner sig i.

Besvikelsen över Astrid Risberg var också stor – och redan nu deklarar hon att hon i nästa veckas avsnitt, med temat kärlek, ska hylla den utslagna kompisen.

– Jag kommer sjunga för Astrid, det är vad jag kommer göra nästa vecka, säger hon i TV4:s eftersnack. 

Svenska mästaren Kevin Walker gjorde comeback på Idolscenen:

Kevin Walker tog SM-guld med Djurgården för några veckor sedan. 2013 vann han Idol. På fredagen stod ha på scenen igen i Idol.

Idol-deltagarna sätter betyg på ”Så mycket bättre”-låtarna:

Idolerna gästade Expressens tv-program ”Direkt med Niklas Svensson” tidigare i veckan, och fick då sätta betyg på ”Så mycket bättre”-låtar.