Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ashton Kutcher kan vittna – mot misstänkte mördaren

För 18 år sedan knivhöggs Ashton Kutchers dåvarande flickvän Ashley Ellerin till döds. Foto: ALLAN BREGG / SPLASH NEWS / ALLAN BREGG / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Ashton Kutcher. Foto: DARRON CUMMINGS / AP

För 18 år sedan knivhöggs Ashton Kutchers dåvarande flickvän Ashley Ellerin till döds.

Processen har dragit ut på tiden – men rättegången förväntas att starta den här veckan.

Och skådespelaren är en av personerna som kan höras under förhandlingarna.

Det var för 18 år sedan som Ashley Ellerin blev knivhuggen till döds. Michael Gargiulo misstänktes för mordet – och enligt Los Angeles Times ska hans första kontakt med henne ha skett när han erbjöd sig att hjälpa henne med ett punkterat däck. Därefter ska han ha hjälpt till att laga saker i hennes lägenhet, och flera gånger dykt upp oinbjuden. Vittnen uppgav också att man sett Gargiulo stå och spana utanför lägenheten, vid flera olika tillfällen.

I februari 2001 ska han ha tagit sig in i hemmet när Ellerin duschade. Sedan knivhöggs hon 47 gånger.

– Han skar hennes hals så kraftigt att han nästan halshögg henne, har rättsläkarna tidigare uppgett.

Skulle hämtas upp för ”Grammy”-galan

Vid tillfället dejtade Ashley Ellerin skådespelaren Ashton Kutcher. I ett tidigare polisförhör har han berättat att han var på väg till hennes lägenhet för att plocka upp henne till en efterfest i samband med ”Grammy”-galan. Men hon öppnade aldrig dörren – och då valde han att åka därifrån.

Först sju år senare, 2008, kunde Gargiulo gripas efter ett misslyckat mordförsök. Polisen kunde då koppla hans DNA till två andra mord, varav ett av dem var mordet på Ashley Ellerin.

Efter dåden har Gargiulo blivit kallad för ”Hollywood Ripper”. Nu står han åtalad för två mord och ett mordförsök, men polisen misstänker att han kan ha mördat så många som tio kvinnor.

Processen har dragit ut på tiden – men rättegången förväntas att starta den här veckan. Enligt uppgifter kommer åklagaren att yrka på dödsstraff för Gargiulo. 

RadarOnline har kommit över en lista där det står att att över 200 möjliga vittnen kan komma att höras under rättegången. En av dem är Ashton Kutcher.