Aschbergs besked om framtiden – går i pension

Robert Aschberg är nybliven pensionär – men fortsätter att jobba.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Journalisten Robert Aschberg har jobbat på Nent (tidigare MTG), där bland annat TV3 ingår, i 32 år.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN

Robert Aschberg fyllde 67 år i går.

Nu lämnar tv-legendaren sin fasta anställning på TV3.

– Jag ska jobba något mindre, berättar han.

Journalisten Robert Aschberg har jobbat på Nent (tidigare MTG), där bland annat TV3 ingår, i 32 år. Men efter 67-årsdagen kan han numera titulera sig pensionär.

– Det är väl en sanning med modifikation. Jag är pensionär på ett sätt men kommer att jobba ändå, säger Robert Aschberg, som på senare tid synts i program som ”Trolljägarna”.

Tanken är dock att han inte ska jobba lika mycket som tidigare.

– Det var min tanke i alla fall, men just nu ser det inte riktigt ut så, säger Robert Aschberg som inte tyckte att det var något särskilt med att fylla 67:

– Jag har inte grubblat så mycket på det, ärligt talat. Det sitter nog mer i betraktarens ögon. Det var längesedan man låg vaken kvällen innan man fyller år för att man är spänd.


”Friheten blir ännu större”

Han berättar att han förmodligen kommer att fortsätta göra jobb för Nent-gruppen.

– Jag är konsult, som det heter numera, från och med i dag kan man säga. Alltså att jag fakturerar för de jobb jag gör, säger Robert Aschberg.

Hur känns det då?

– Jag räds inte förändringar. Även om jag har haft extrem stor frihet och varit väl omhändertagen i alla år hos Nent så blir väl den friheten ännu större nu.


Diskuterar nya tv-projekt

Just nu pågår diskussioner med Nent om kommande tv-projekt. Ännu är dock inget klart.

– Vi har diskussioner, ungefär så kan man säga. Det är väl så att i dessa konkurrensens tidevarv att vad som diskuteras och vad som bestäms, det brukar respektive mediehus vilja torgföra själv vid rätt tid. Så det får man inte prata om, säger Robert Aschberg.

Han pratar däremot gärna om sin avskedspresent.

– Av arbetsgivaren fick jag ett väldigt fint dammfilter för snickerier. Det var inget som jag hade önskat mig men jag hade en kollega som också har sunda intressen så det var väl han som hade tipsat. Det gladde mig mycket, säger Robert Aschberg.

Hellre ett dammfilter än en guldklocka?

– Absolut, 100 gånger hellre.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.