Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Aschberg ringer upp näthatarnas föräldrar

Saga Scott berättar om hatkommentarerna hon får.Foto: Lisa Mattisson Exp
Robert Aschberg.

"Ta livet av dig, jävla fitta", "Hoppas du skjuter dig själv hora" och "Bara hoppa framför tåget nu".

Det är bara några av de många hatiska kommentarer som "Paradise hotel"-deltagaren Saga Scott tvingas ta emot dagligen.

I kvällens avsnitt av TV3:s "Trolljägarna" ringer programledaren Robert Aschberg upp föräldrarna till flera av de minderåriga näthatarna.

I kvällens "Trolljägarna" på TV3 berättar 25-åriga Saga Scott om hatet och hoten som hon tvingas ta emot i sociala medier efter sin medverkan i "Paradise hotel" förra året.

"Hennes fitta är mer inkörd än tyska autobahn", lyder en av kommentarerna hon tvingats ta emot.

Ibland är hatkommentarerna skrivna av så unga som 12-åringar.

Ringer upp föräldrar

Eftersom kommentarerna skrivits av minderåriga ringer programledaren Robert Aschberg upp föräldrarna till några av de barn som näthatat "Paradise hotel"-profilen Saga Scott, 25.

I samtalen läser han då upp kommentarerna som skrivits under samtalet.

"Jag är helt chockad", "Det här kommer jag ta med henne omgående" och "Man tror ju inte det om sin egen son", är några av reaktionerna från chockerade föräldrar.

– Jag lever inte riktigt fullt ut längre, jag tycker det är jobbigt med det här hatet, säger Saga Scott i programmet som sänds klockan 21.00.

Får mer hat än männen

Hon har tidigare berättat om hatet hon fått ta emot på nätet efter sin medverkan i "Paradise hotel".

I höstas berättade tv-profilen att hon konstant får ta emot hat för att hon haft sex på tv – något som hennes manliga partners i programmet slipper.

– Skillnaden är tydlig. I Chris kommentarsfält skrev folk vilken kung du är efter avsnittet, medan de skrev hora och luder till mig. Det är fan inte okej, sa hon då.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.