Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

ASAP Rockys livvakt gör motanmälan om misshandel

Se filmen från centrala Stockholm.
Foto: Splash News / Splash News
Foto: YUI MOK / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN

ASAP Rockys livvakt har gjort en motanmälan om misshandel gällande händelserna i Stockholm den 30 juni. Detta bekräftar hans advokat Frida Wallin, skriver Svenska Dagbladet.

Den amerikanske hiphopstjärnan ASAP Rocky, som egentligen heter Rakim Mayers, greps för en vecka sedan efter sin konsert på festivalen Smash i Stockholm. Orsaken var det bråk som ägde rum förra söndagen i centrala Stockholm där en ung man utsattes för sparkar och slag.

Videor av slagsmålet har publicerats på nätet – ASAP Rocky själv har också lagt ut egna videoklipp på sociala medier som visar hur två män följer efter honom och hans entourage och, enligt artisten, trakasserar dem.

Sedan i fredags har den amerikanska rapparen suttit häktad i Stockholm, misstänkt för misshandel.

Gjort en motanmälan

Rapstjärnans livvakt har nu gjort en motanmälan om misshandel, uppger Svenska Dagbladet. Livvakten misstänktes först själv för misshandeln men avskrevs senare från misstankarna.

– Det har gjorts en motanmälan. Det är en bedömning som har gjorts utifrån det som syns på filmer, säger personens advokat Frida Wallin.

Det var när livvakten förhördes av polis som motanmälan gjordes men om personen som anmälan gäller för har anhållits eller förhörts är inte klart.

Europaturnén ställs in

Under torsdagen meddelade ASAP Rockys stab i ett uttalande att resterande delar av rapparens Europaturné ställs in. ASAP Rocky ställer in sju planerade spelningar på Europaturnén, i Tyskland, Italien, Spanien och Belgien. Turnén skulle ha avslutats i den 21 juli. 

”ASAP Rocky sitter anhållen i Sverige för en okänd tid framåt, efter att ha agerat i självförsvar i samband med ett gräl. Med anledning av denna olyckliga händelse tvingas han ställa in sina festivalspelningar månaden ut”, skriver ASAP Rockys stab i uttalandet som publicerats på den spanska festivalen Sonars sociala medier.

I en lägesrapport skriver åklagarmyndigheten att åtal i ärendet måste väckas senast den 19 juli.

”Närmare kommentar om bevisläge samt vilka utredningsåtgärder som vidtas kan på grund av förundersökningssekretess inte lämnas.”, skriver åklagarmyndigheten i lägesrapporten.