Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Amerikanska medier: ASAP Rocky får bara ett äpple om dagen

Kronobergshäktet.Foto: Pressbild.
Kronobergshäktet.Foto: Pressbild.
Matsedeln på Kronobergshäktet.Foto: Privat.
Matsedeln på Kronobergshäktet.Foto: Privat.
Asap Rocky.Foto: ANGELA WEISS / AFP

Smutsigt vatten, oätbar mat och avföring överallt – så beskriver amerikansk media ASAP Rockys tillvaro i det svenska häktet Kronoberg där han sitter frihetsberövad misstänkt för misshandel.

Nu dementerar Kronobergshäktets chef Fredrik Wallin uppgifterna, och menar att rapparen både får husmanskost att äta och en riktig säng att sova i.

– Om någon spiller mat och mår dåligt och gör ner sig eller gör sig illa så att man blöder – så sanerar vi det direkt med städfirman som vi har avtal med, säger Fredrik Wallin.

Fansens vrede är stor och en namninsamling har startats av gruppen ”JusticeForRocky, med redan över 625 000 signaturer som vill se rapparen frikänd.

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

10 bästa pandemifilmerna att titta på hemma just nu

MARIA BRANDER: Mitt i krisen längtar vi efter påhittade katastrofer

Professorn: Därför är våra symtom på corona så olika

Tecken på att du redan varit smittad

Tre kvinnor berättar: Därför är vi otrogna

”Jag skäms” • ”Sexet är fantastiskt” • Min man vet fortfarande inget”