Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

ASAP Rockys liv i häktet – serveras cowboysoppa

Kronobergshäktet. Foto: Pressbild.
Kronobergshäktet. Foto: Pressbild.
Asap Rocky. Foto: SWAN GALLET/WWD/SHUTTERSTOCK / SWAN GALLET/WWD/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Matsedeln på Kronobergshäktet. Foto: Privat.
Matsedeln på Kronobergshäktet. Foto: Privat.

Smutsigt vatten, oätbar mat och avföring överallt – så beskriver amerikansk media ASAP Rockys tillvaro i det svenska häktet Kronoberg där han sitter frihetsberövad misstänkt för misshandel.

Nu dementerar Kronobergshäktets chef Fredrik Wallin uppgifterna, och menar att rapparen både får husmanskost att äta och en riktig säng att sova i.

– Om någon spiller mat och mår dåligt och gör ner sig eller gör sig illa så att man blöder – så sanerar vi det direkt med städfirman som vi har avtal med, säger Fredrik Wallin.

Fansens vrede är stor och en namninsamling har startats av gruppen ”JusticeForRocky, med redan över 65 000 signaturer som vill se rapparen frikänd.

Expressen premium

Kampanj just nu: Läs Premium
gratis – ända till 31 augusti

Expressen Premium är en digital prenumeration. Du har ingen bindningstid och kan avsluta enkelt online när du vill. Med detta erbjudande läser du gratis fram till 31 augusti, därefter betalar du 59 kronor i månaden.

Genom att klicka på “Starta Premium – gratis hela sommaren” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.