Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

ASAP Rockys ord från scenen – första konserten efter häktningen

ASAP Rocky åkte direkt till USA efter tiden i häktet.
ASAP Rocky gjorde sin första konsert sedan han suttit häktad i Sverige.Foto: LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK / LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Direkt efter att han släppts tog han privatjet till USA.Foto: FREDRIK PERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
ASAP Rocky.Foto: THIBAULT CAMUS / AP TT NYHETSBYRÅN

Rapparen ASAP Rocky är tillbaka på scenen, efter att ha suttit häktad misstänkt för misshandel i Sverige under hela juli månad.

Natten till måndag svensk tid uppträdde ASAP Rocky på festivalen Real street fest i Kalifornien – och rapparen berättade om den tuffa tiden i Sverige från scen.

– Vad jag var med om var galet. Jag är så glad att vara här, ni kan inte fatta, sa ASAP Rocky på scenen, skriver iHeart.

ASAP Rocky har återvänt till scenen, och genomfört sin första konsert sedan han satt häktad i Stockholm under en månads tid, misstänkt för misshandel.

Det var den andra augusti som den amerikanska rapparen släpptes från Kronobergshäktet efter en tre dagar lång rättsprocess i Stockholms Tingsrätt. Efter att ha suttit häktad sedan början av juli lämnade rapparen snabbt landet.

Natten till måndag svensk tid stod ASAP Rocky på scen igen för första gången sedan den omtumlande upplevelsen i Sverige, på Real street fest i Kalifornien.

Den amerikanska rapparen berättade om tiden i häktet inför den stora festivalpubliken, rapporterar iHeart, och det var en uppenbart tacksam ASAP Rocky som mötte fansen.

– Jag vill bara säga, att vad jag var med om var galet. Jag är så glad att vara här, ni kan inte fatta. Det var en läskig erfarenhet som gjort mig ödmjuk. Gud är god, sa ASAP Rocky från scenen.

Fått stöd av fansen

Han konstaterade också att han fått ett omfattande stöd från både människor han känner och sådana han aldrig har träffat.

– Människor som jag fan inte ens känner har hört av sig. Hiphop har aldrig känts så bra, sa ASAP Rocky, skriver iHeart.

https://twitter.com/TheCruzShow/status/1160794734056448000

Domen mot ASAP Rocky i Stockholms tingsrätt kommer på onsdag. Det är i dagsläget oklart huruvida ASAP Rocky kommer infinna sig i rätten när domen kommer. Rapparen är också inbokad på den finska festivalen Flow i veckan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.