ASAP Rockys drag – för flyktingar i Sverige

ASAP Rocky väntas skriva musik om tiden i svenskt häkte
Den 11 december spelar ASAP Rocky på Globen i Stockholm – bara månader efter att ha suttit inlåst i Kronobergshäktet.
Foto: THIBAULT CAMUS / AP TT NYHETSBYRÅN
Nu berättar den världskända rapparen sin plan att skänka pengar till flyktingar i Sverige, skriver TMZ.
Foto: LAURENT GILLIERON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Den 11 december spelar ASAP Rocky på Globen i Stockholm – bara månader efter att ha suttit inlåst i Kronobergshäktet.

Nu berättar den världskända rapparen sin plan att skänka pengar till flyktingar i Sverige, skriver TMZ.

Hela juli satt den amerikanska rapparen ASAP Rocky häktad på Kronobergshäktet i Stockholm, i väntan på åtal och rättegång angående en misstänkt misshandel i centrala Stockholm.

Efter att ha gått igenom en flera dagar lång rättegång släpptes ASAP Rocky på fri fot i väntan på dom, och lämnade Sverige så snabbt han kunde.

Återvänder till Sverige – tiden i fängelse

Många spekulerade i att den hyllade artisten aldrig mer skulle vilja återvända till Sverige – men redan den 11 december är ASAP Rocky tillbaka. Då uppträder stjärnan i Globen i Stockholm, tillsammans med flera andra gästartister.

Nu berättar ASAP Rocky att han vill hjälpa de män han satt häktad med, och de flyktingar och invandrare han träffade under sin tid i Stockholm och på Kronobergshäktet. I en intervju med TMZ, utanför en dyr Rick Owens-butik i New York, förklarade artisten att hans tid i häktet har öppnat hans ögon för hur flyktingar har det. Han säger att han också är medveten om vilken tur han hade som satt häktad som känd, då han fick mycket stöd och kanske en snabbare process – då flera av dem han satt häktad tillsammans med hade suttit inne i tio månader.

Skänker delar av vinsten

Därför har ASAP Rocky nu också bestämt sig för att skänka delar av vinsten från hans konsert i Globen till organisationen FARR, som stöttar flyktingar i Sverige, skriver sajten.

Under sitt första framträdande i USA efter tiden i Sverige kallade ASAP Rocky tiden i häktet för ”läskig”, men det hindrar inte honom från att återvända. För TMZ berättar han att han planerar att besöka platser i Stockholm dit polisen inte åker, för att stötta invandrare i Sverige.

Hör ASAP Rockys mammas exklusiva intervju med Expressen:

Exklusivt: ASAP Rockys mamma i telefon med Expressen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.