Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

ASAP Rocky dementerar: ”Behandlas på korrekt sätt”

Rapparen tillbakavisar uppgifter om inhuman behandling. Samtidigt meddelar artisten Tyga att han ställer in spelning i Göteborg på söndagen.
ASAP Rocky känner inte till uppgifterna till TMZ. Foto: SWAN GALLET/WWD/SHUTTERSTOCK / SWAN GALLET/WWD/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KATCH/SHUTTERSTOCK / KATCH/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

ASAP Rocky tillbakavisar uppgifter om inhuman behandling på Kronobergshäktet, som tidigare rapporterats av amerikanska TMZ.

Detta via sin advokat, Henrik Olsson Lilja, i ett mejl till Kulturnyheterna, skriver SVT Nyheter. 

Under tisdagen publicerades en artikel på den amerikanska nyhetssajten TMZ om rapparen ASAP Rockys tillvaro i det svenska häktet. Bland annat menade nyhetssajten att maten var oätlig, vattnet smutsigt och att en annan intagen ska ha kastat avföring runtomkring sig som sedan inte städats upp.

Trots att Kronobergshäktets chef dementerade uppgifterna fick artikeln stor spridning och det skapades snart en namninsamling för att frige ASAP Rocky, som bland annat artister som Shawn Mendes och Justin Bieber valt att dela på sociala medier.

”Behandlas nu på ett korrekt sätt”

Nu tillbakavisar ASAP Rocky, som egentligen heter Rakim Mayers, själv uppgifterna, och menar att han blir behandlad på ett korrekt sätt. Detta skriver rapparens advokat Henrik Olsson Lilja i ett mejl till Kulturnyheterna.

”Han har aldrig pratat med TMZ eller någon utomstående angående förhållandena när han var anhållen, dvs när han befann sig i arresten. Han behandlades då och behandlas nu på ett korrekt sätt. Han har dock upplevt förhållandena i arresten som mycket enkla och har upplevt att det luktar urin i cellen i arresten. Dock inte i häktet. Förhållandena i arrestcellen kan i det avseendet kritiseras”, skriver han enligt SVT Nyheter och fortsätter:

”Han har saknat aptit i början när han var anhållen men försöker äta efter bästa förmåga. Han skulle få ta emot ett besök av amerikansk personal i ett tidigt skede när han var anhållen men har förstått att personal från ambassaden inte fick komma in. Vid ett senare tillfälle, någon dag senare har han dock fått besök. Om detta är en kränkning av Wien-konventionen kan han inte bedöma. Övriga uppgifter i TMZ-artikeln känner han inte till.”

Managern John Ehmann menar att den svenska polisen har kränkt ASAP Rockys mänskliga rättigheter.