Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

ASAP Rocky vill återvända till häktet för att uppträda

ASAP Rocky vill uppträda i Kronobergshäktet
ASAP Rocky dömdes för misshandel i somras.
Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Nästa vecka spelar ASAP Rocky i Globen – och kanske på Kronobergshäktet.
Foto: LAURENT GILLIERON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SWAN GALLET / REX/IBL

Nästa vecka återvänder hiphopstjärnan ASAP Rocky till Sverige för en konsert i Globen.

Men hiphopstjärnan hoppas också kunna göra en extraspelning – på Kronobergshäktet där han själv satt frihetsberövad i somras.

På måndagen skickades en formell ansökan in: Artisten vill ha med sig DJ, teknisk utrustning och ett eget kamerateam.

I somras häktades den amerikanske hiphopstjärnan Rakim Mayers, mer känd under artistnamnet ASAP Rocky, i Stockholm för misstankar om misshandel. Under den månad som artisten satt frihetsberövad växte fallet till en världsnyhet som nådde högsta politiska nivå.

När han försattes på fri fot efter avslutad rättegång åkte ASAP Rocky direkt till flygplatsen och lämnade landet.

Nästa vecka återvänder han till Sverige. Den 11 december uppträder han på konsert i Globen.

Men artisten hoppas även kunna genomföra en exklusiv bonusspelning – för fångarna på Kronobergshäktet, vilket den amerikanska nöjessajten TMZ har rapporterat.

Formell ansökan inskickad

På måndagen skickade Mayers juridiska ombud in en formell ansökan till Kriminalvården. I den står:

”Han undrar nu om det finns möjligheter för honom att göra ett uppträdande för de intagna på häktet Kronoberg eller något annat häkte eller någon anstalt inom Stockholmsområdet.”

ASAP Rocky vill göra fängelsekonserten antingen den 11 eller 12 december. Kriminalvården uppmanas fatta ett snabbt beslut eftersom spelningen kräver omfattande förberedelser och logistik.

”Uppträdandet skulle gå till på så sätt att Rakim Mayers och en DJ framför ca 11 låtar. Man skulle också ha med sig teknisk utrustning som är nödvändig för att genomföra detta. Rakim Mayers skulle vidare vara tacksam om spelningen kunde dokumenteras, vilket skulle innebära 4-5 personer i ett kamerateam.”

ASAP Rocky väntas skriva musik om tiden i svenskt häkte

ASAP Rocky väntas skriva musik om tiden i svenskt häkte

Kriminalvården: Inget beslut fattat

Huruvida någon fängelsekonsert kommer att bli av beror på Kriminalvården.

– Vi har tagit emot ansökan men än så länge finns inget beslut. Vi håller på och tittar på det här helt enkelt. Eftersom det är en snäv tidsram kommer vi att titta på det så fort vi kan, säger Gustav Borg, pressekreterare på Kriminalvården.

Den 14 augusti meddelade Stockholms tingsrätt sin dom mot ASAP Rocky. Han och två av hans livvakter dömdes då för misshandel till villkorlig dom och skadestånd till den 19-åring som de hamnat i bråk med.

Vittnet: Donald Trump tog upp fallet med ASAP Rocky

Vittnet: Donald Trump tog upp fallet med ASAP Rocky

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.