Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

ASAP Rocky valde häktets kläder inför rättegången

ASAP Rockys advokat Slobodan Jovicic höll presskonferens efter tisdagens förhandlingar.
Foto: ANNA HARVARD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN

På tisdagen ställdes ASAP Rocky och två av hans vänner inför rätta misstänkta för misshandel.

Under den första huvudförhandlingen valde rapparen att bära Kronobergshäktet gröna häkteskläder – trots att han fick välja sina privata kläder.

Under tisdagsförmiddagen startade rättegången mot rapparen Rakim Mayers i Stockholms tingsrätt.

Den amerikanska artisten, som är känd som ASAP Rocky, och två av hans vänner står åtalade misstänkta för misshandel efter ett gatubråk i Stockholm den 30 juni. 

Strax efter klockan 10 på tisdagen fördes ASAP Rocky in i rättsalen iförd handfängsel och gröna kläder från Kronobergshäktet. Även en av hans vänner bar häktets gröna plagg. Det trots att de fick väljer sina privata kläder. 

Får använda sina privata kläder 

Personer som står åtalade får välja om de vill ha häkteskläder, kostym eller sina privata kläder i rätten. Och den kända rapparen valde alltså att inleda den första rättegångsdagen i häktets kläder. 

– De får ha sina privata kläder. Det är inget påtvingat, de får själv avgöra vad de vill ha på sig, säger en anställd på Kronobergshäktet. 

Enligt Kronobergshäktet går det att inte svara på hur vanligt det är att åtalade väljer häkteskläder framför sina privata kläder. 

– Det går inte att svara på. Det är väldigt olika, vissa vill gå med häktets kläder och andra i sina privata kläder, säger den anställde. 

Expressens reporter om den första rättegångsdagen mot ASAP Rocky.