ASAP Rocky: Trump gjorde det värre

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Rapparen ASAP Rocky har släppt en dokumentär om sin tid i svenskt häkte.
Foto: LAURENT GILLIERON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Sommaren 2019 lovade Donald Trump att han skulle prata med Stefan Löfven för att få ASAP Rocky frisläppt.
Foto: CHRIS SEWARD / AP TT NYHETSBYRÅN

Sommaren 2019 meddelade Donald Trump att han skulle göra sitt bästa för att få rapparen ASAP Rocky släppt ur svenskt häkte – där han satt misstänkt för misshandel.

Nu har rapparen själv kommenterat expresidentens agerande.

– Han fick mig inte frisläppt, han gjorde det lite värre, säger ASAP Rocky i en ny dokumentärfilm om händelsen.

Sommaren 2019 blev Sverige skådeplats för en internationell mediehysteri när den amerikanska rapparen ASAP Rocky häktades misstänkt för en misshandel i centrala Stockholm.

En som snabbt gick ut till rapparens försvar var USA:s dåvarande president Donald Trump som skrev på Twitter att han skulle prata med Stefan Löfven för att lösa situationen.

”Jag kommer att ringa den väldigt begåvade statsministern i Sverige för att se vad vi kan göra för att hjälpa ASAP Rocky. Så många människor vill se det här lösas snabbt”, skrev Trump.

”Gjorde det lite värre”

I veckan hade ASAP Rockys egenproducerade dokumentärfilm ”Stockholm syndrome” premiär och i filmen kommenterar rapparen efterspelet av Trumps agerande – och specifikt uppgifterna om att expresidenten blivit upprörd över att han aldrig blev tackad för sin insats.

Enligt ASAP Rocky ville Trump bara sälja in idén att det var han som fick rapparen frisläppt.

– Det är berättelsen de vill få till: Att han hjälpte mig. Han fick mig inte frisläppt, han gjorde det lite värre, säger ASAP Rocky i dokumentären enligt Rolling Stone.

ASAP Rocky två av hans medhjälpare dömdes i augusti 2019 till vilkorlig dom för misshandel.

Digitals reporter: Därför får ASAP Rocky vara Klarna-vd för en dag

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.