Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

ASAP Rocky kommer till Sverige – gör unik konsert

Kammaråklagare Daniel Suneson berättar om beslutet att inte överklaga.
Rapparen ASAP Rocky kommer till Sverige – den 11 december spelar han i Globen.Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Den 11 december står den amerikanska artisten på scen igen, när han tillsammans med svenska artister intar den klassiska arenan.Foto: LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK / LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Rapparen ASAP Rocky kommer till Sverige – den 11 december spelar han i Globen.

Detta efter att han i somras satt häktad i Stockholm i en månad.

”Efter ett enormt stöd från de svenska fansen återvänder han till Stockholm för en efterlängtad spelning för alla hans supporters”, skriver Live Nation i ett pressmeddelande.

Nu återvänder ASAP Rocky till Sverige, för en unik konsert i Globen.

Den 11 december står den amerikanska artisten på scen igen, när han tillsammans med svenska artister intar den klassiska arenan.

Live Nation avslöjar nyheten i ett pressmeddelande, där de skriver:

”A$AP Rocky intar Ericsson Globe onsdag 11 december för en unik headlinekonsert. Efter ett enormt stöd från de svenska fansen återvänder han till Stockholm för en efterlängtad spelning för alla hans supporters. Ytterligare svenska artister till konsertkvällen kommer att presenteras snart”.

ASAP Rocky, som egentligen heter Rakim Mayers, blev namnet på allas läppar i somras när han häktades efter sin konsert på Smash festival i Stockholm. Artisten och några av hans vänner hade hamnat i ett gatubråk med några tonårskillar vid Hötorget i Stockholm, och häktades för misshandel.

Under hela juli satt Rakim Mayers häktad på Kronobergshäktet i Stockholm, och nyheten om att den amerikanska artisten inte kunde köpa sig fri blev en världsnyhet – där till och med USA:s president Donald Trump blandade sig in det hela, och tog kontakt med svenska statsministern Stefan Löfven.

Den andra augusti, exakt en månad efter att han häktats, så släpptes artisten fri i väntan på dom, och lämnade Sverige så snabbt han kunde.

Efter häktningsdramat var fans oroliga för att ASAP Rocky aldrig mer skulle återvända till Sverige – speciellt eftersom flera av hans kända vänner gick ut och bojkottade landet – men nu är stjärnan alltså på väg tillbaka.

Biljetterna släpps den 12 november 10.00 på Live Nation.

ASAP Rockys advokat: ”Han är besviken”

Slobodan Jovicic berättar om fällande domen mot artisten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.