Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

ASAP Rocky hyllar svenskarna i häktet

ASAP Rocky.Foto: SWAN GALLET / REX/IBL

På onsdagen kommer domen mot ASAP Rocky i det uppmärksammade misshandelsfallet i Stockholm.

Efter att ha släppts från häktet i början av augusti har rapparen hängt hemma i Los Angeles, och bland annat umgåtts med gamla ”Idol”-jurymedlemmen Quincy Jones III – som avslöjar Rockys tankar om livet i svenska häktet.

”Han pratade gott om grabbarna från orten han satt med”, skriver den svenska musikprofilen på Instagram.

Slobodan Jovicic:

ASAP Rocky lever glatt det fria livet på hemmaplan i USA, sedan han släpptes från det svenska häktet den andra augusti. 

Natten mot måndag uppträdde han för första gången sedan han satt häktad, på en festival i Kalifornien.

– Jag är så glad att vara här, ni kan inte fatta. Det var en läskig erfarenhet som gjort mig ödmjuk. Gud är god, sa ASAP Rocky från scenen på Real street fest.

Annan bild av häktningstiden

ASAP Rocky har också passat på att ta igen tid med vänner och kolleger. En av dem är svenska Quincy Jones III, som tidigare har varit jurymedlem i ”Idol”.

Quincy Jones III publicerade på onsdagen en bild på sig själv och ASAP Rocky, när de två håller om varandra i en lyxig kontorsmiljö.

Svensken konstaterar att det är skönt att rapparen är tillbaka på hemmaplan – och avslöjar också vad han och rapparen har pratat om efter tiden i Kronobergshäktet.

”Glad att se brorsan ASAP Rocky tillbaka på hemmaplan. Han pratade gott om grabbarna från orten han satt med. Shout out till er”, skriver Quincy Jones III till bilden.

https://www.instagram.com/p/B1ItHVTIJ1lW35vr5HdeHTLhg6JXZp8TAKmpZQ0/
Elisabeth Massi Fritz om Asap Rocky-domen

I kommentarsfältet får den svenska profilen en fråga om huruvida ASAP Rocky någonsin kommer återvända till Sverige, och om han kommer bojkotta landet tillsammans med andra stora rappare. Men det verkar som att svenska ASAP Rocky-fans kan vara lugna.

”Inte efter att ha pratat med mig”, svarar Quincy Jones III i kommentarerna.

Tidigare har det berättats om rapparens svåra tid i häktet, där han bland annat var missnöjd med maten, men tydligen verkar ASAP Rocky inte haft några problem med de andra som satt häktade i Kronobergshäktet samtidigt som honom.

På onsdagseftermiddagen kommer domen mot ASAP Rocky i Stockholms tingsrätt.

Rättens ordförande:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.