Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

ASAP Rockys show i Norge ställs in – greps i Stockholm

Greps efter spelning – se videon.
Asap Rocky pekar finger när han lämnar Grand Hotel för sin spelning på Smash Sthlm på Stadion Foto: LARS HOGLUND / LARS HÖGLUND / TT TT NYHETSBYRÅN
A$AP Rocky under en tidigare spelning. Foto: KATCH/SHUTTERSTOCK / KATCH/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
A$AP Rocky. Foto: TT

Rapparen A$AP Rocky har anhållits för grov misshandel i Stockholm och väntas fortsatt vara frihetsberövad till tidigast i morgon.

Artisten, som egentligen heter Rakim Mayers, tvingas nu ställa in kvällens spelning på en festival i Norge, meddelar festivalchefen Karina Naess Trosdahl.

Den misstänkta misshandeln skedde i centrala Stockholm i söndags, och A$AP Rocky greps efter att han uppträtt på festivalen Smash sent i går.

– Det ligger i åklagarens händer att besluta om eventuell häktning i morgon, säger A$AP Rockys advokat Henrik Olsson Lilja. 

A$AP Rocky greps och anhölls klockan 01 inatt, tillsammans med tre andra personer, efter sin spelning på Stadion sent på tisdagskvällen.

Rapparen är frihetsberövad och misstänkt för grov misshandel i samband med ett slagsmål i centrala Stockholm på söndagen som också fångades på film.

– Jag har träffat och pratat med min klient, men kan inte säga så mycket mer än det då det föreligger yppandeförbud, säger A$AP Rockys advokat Henrik Olsson Lilja.

– Men han kommer preliminärt att sitta frihetsberövad till i morgon.

– Det ligger i åklagarens händer att besluta om eventuell häktning i morgon. 

Tre andra anhölls samtidigt som A$AP Rocky, varav två är misstänkta för grov misshandel och en för misshandel av normalgraden.

Senast klockan 12 på lördag ska åklagare Fredrik Karlsson besluta om de fyra anhållna ska begäras häktade eller inte.

Ställer in Norgespelningen i kväll - häktningsbeslut tidigast i morgon

A$AP Rocky tvingas nu ställa in den planerade spelningen på Kadettfestivalen, som pågår utanför Oslo i Norge i kväll. Detta bekräftar den norska festivalen i ett pressmeddelande.

 ”Det är beklagligt att blir en avbokning så nära inpå öppnandet av dagens festivaldag, men det här är något som ligger utanför vår kontroll. Jag vill påpeka att resten av dagens artister är på plats och har gjort ljudprover, och det lovar en pangande bra avslutning, efter en fantastisk musikalisk gårdag, som avslutades med Cardi B”, säger Karina Naess Trosdahl, festivalchef för Kadetten.

https://www.instagram.com/p/BzdQJPTCpXb/

Åklagare Fredrik Karlsson säger till Expressen att han inte kommer att ta ställning till häktning förrän i morgon och det finns risk för att rapparen lämnar landet om han släpps.

– Alla är anhållna för att det finns risk för att de försvinner och att de påverkar personer som ska höras i ärendet.

– Vi har begärt försvarare för dem i tingsrätten och de förordnar det nu, sedan ska de höras med försvarare. Men även den som är offer ska också få biträde och höras och som det ser ut nu kommer det ta hela dagen.

– Sedan får jag ta ställning till om de kommer sitta kvar över natten.

Även om åklagare Fredrik Karlsson inte kan säga om och när A$AP Rocky kommer att sättas på fri fot så är det ett flertal processer som ska slutföras innan dess.

– Det är många som ska höras, och ett flertal filmer som ska analyseras och sättas samman i tidsordningen.

– Det är fem förhör som ska göras med advokater närvarande så det tar sin tid.

A$AP Rockys misstänkta misshandel filmad

Filmen visar hur en grupp män, där en av dem kan identifieras som A$AP Rocky, diskuterar med en annan utanför en restaurang.

Rapparen syns lägga en hand på mannens axel under diskussionen. 

Därefter blir situationen våldsam, och ett flertal personer, som enligt nöjessajten TMZ var med i A$AP Rockys entourage, drar ner mannen på marken, och delar ut slag och sparkar.

I videon hörs även en glasflaska krossas under slagsmålet.

La upp egna videoklipp från händelsen

Efter händelsen ska A$AP Rocky och hans gäng ha lämnat mannen medvetslös på marken, enligt TMZ. Ambulans och polis kom till platsen kort därefter och förhörde vittnen.

Den 30-åriga världsstjärnan från Harlem, New York, lade sedan upp två videoklipp som enligt honom förklarar varför bråket började.

Den första visar hur A$AP Rockys säkerhetsvakt ber två unga män att sluta följa efter gruppen.

Efter att ha försökt avvisa de två männen uppstår handgemäng, och en av dem slår säkerhetsvakten i huvudet med ett par svarta hörlurar.

A$AP Rocky filmade själv delar av händelseförloppet och lade ut på sin Instagram. Foto: A$AP Rocky / Instagram
Filmen visar hur A$AP Rockys säkerhetsvakt flera gånger ber de två unga männen att sluta följa efter rapparen och hans vänner. Foto: A$AP Rocky / Instagram

Kort därefter lägger A$AP Rocky upp en annan video, filmad strax efter, där männen anklagar säkerhetsvakten för att ha haft sönder hörlurarna.

I den hörs rapparen och hans vänner be de två unga männen gå någon annanstans och att de inte vill ha bråk.

A$AP Rocky säger i videon att han och hans entourage ”inte vill ha några problem med de här killarna, de fortsätter följa efter oss”.

Fyra anhållna av polis - A$AP Rocky: ”Jag är oskyldig”

A$AP Rocky skriver senare på sin Instagram att han ”arresteras” och att han är ”oskyldig”.

Under onsdagsmorgonen bekräftar Karin Rosander på åklagarmyndighetens presstjänst att rapparen är en av de fyra som anhållits i samband med misshandeln.

– En person är anhållen misstänkt för misshandel, de övriga tre för grov misshandel, säger Karin Rosander.

Den kända rapparen är inbokad att spela i Norge under onsdagskvällen på festivalen Kadetten i Sandvika utanför Oslo.

Imorgon, torsdag, ska han spela på Open'er Festival i Polen, och i helgen blir det först Longitude Festival i Dublin på fredagen och sedan Wireless Festival i London.

Framgång - med kvinnor och karriären

A$AP Rockys karriär har under de senaste åren gått mer eller mindre spikrakt uppåt.

Många av hans låtar har över 100 miljoner spelningar på Spotify och nu befinner han sig på en världsomfattande turné. 

Det är en av USA:s hetaste artister, som turnerat världen över – och blivit en av de största inom sin genre. 

Han äger ett hus som är värt drygt tre miljoner dollar, och har dessutom ett stall med bilar av märken som Ferrari, BMW och Mercedes. 

Bland hans ex återfinns supermodellen Chanel Iman, artisten Iggy Azelia och Kardashian-systern Kendall Jenner.