Asap Rocky och Rihanna är ett par: ”Mitt livs kärlek”

Rihanna och Asap Rocky är ett par.
Foto: MARECHAL AURORE/ABACA / STELLA PICTURES/MARECHAL AURORE/ABACA
Det har länge gått rykten om parets relation.
Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Nu berättar rapparen att de är tillsammans.
Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det har snart gått två år sedan Asap Rocky häktades efter en uppmärksammad händelse i centrala Stockholm. Rättsprocessen blev en världsnyhet och ledde till att Donald Trump ringde Stefan Löfven.

Nu berättar Rocky om händelserna sommaren 2019 – och om kärleken till flickvännen Rihanna:

– Hon är min tjej, säger han till GQ.

Juli 2019 blev inte riktigt som någon hade tänkt sig. I stället för sol, bad och lugn och ro fick Sverige och svenskarna se sig själva stå i blickfånget. Huvudpersonen var rapparen Asap Rocky, som satt häktad i Stockholm misstänkt för misshandel.

USA:s dåvarande president Donald Trump uppmanade statsminister Stefan Löfven att agera efter att ha samtalat med rapstjärnan Kanye West. Det fick i sin tur dåvarande utrikesminister Margot Wallström att gå ut och påpeka rådande maktdelningsprincip mellan domstolsväsendet och politiken i Sverige.

Mycket vatten har runnit under broarna för Asap Rocky, eller Rakim Athelaston Mayers som han egentligen heter, sedan han tillbringade en månad på Kronobergshäktet i Stockholm i juli 2019.

I en stor intervju med GQ berättar han om tiden i svenskt häkte, dåvarande president Donald Trumps försök att få ut honom, vad han gör i dag och vad han känner för Rihanna.

– Hon är mitt livs kärlek. Hon är min tjej, säger Asap Rocky.

Minns tillbaka på tiden i Sverige

2 augusti 2019 släpptes Asap Rocky från Kronobergshäktet på Kungsholmen i Stockholm. När han nu, snart två år senare, minns tillbaka på tiden i häktet kallar han maten för ”skräp” – men väljer ändå att lyfta fram vissa positiva delar med tiden som häktad i Sverige: det var betydligt renare än fängelset på Rikers Island i delstaten New York.

Renee Black, Asap Rockys mamma anländer till Stockholms tingsrätt i juli 2019.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Asap Rocky lämnar tingsrätten efter att domstolen beslutat att han inte förblir häktad.
Foto: FREDRIK PERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Han minns också det stöd han hade hemifrån USA där en hel kändiselit med Kayne West och president Donald Trump i spetsen krävde hans frisläppning.

Trump använde Twitter febrilt under de här veckorna, och ringde till och med upp statsminister Stefan Löfven.

Väldigt besviken på statsminister Stefan Löfven för att han inte agerade. Sverige har svikit de färgade medborgarna i USA.”, twittrade han efter att ha mötts av kalla handen från Löfven.

Efter att han släpptes kritiserades Rocky av Trump-supportrar som menar att han inte visade tillräckligt med tacksamhet gentemot presidenten som twittrat och dragit i alla tänkbara trådar för att få ut honom – och nu var han ju fri.

Asap Rocky berättar att han ringde dåvarande presidenten och tackade för hans engagemang. Men att han släpptes var inte Trumps förtjänst.

– Det är ett missförstånd. Han hjälpte inte till – han försökte och ansträngde sig för att jag skulle få komma hem. Men han fick mig inte frisläppt. Det kändes som att de hade saker att bevisa när han fortsatte prata. Vi visste vad som skulle hända och det gick till på exakt det sättet. Jag hoppades bara att det inte skulle förvärras, säger Asap Rocky till GQ.

Kärleken till Rihanna

Sedan han lämnade Kronobergshäktet har mycket hänt. Covid-19 grusade alla hans planer på spelningar i fjol, och än har han inte kommit i gång.

I stället har han fått tid att tänka och hitta sig själv. Något som han i intervjun beskriver som extremt välbehövligt och väldigt givande.

Dessutom har Asap Rocky hunnit ingå ett förhållande med sitt livs kärlek – världsstjärnan Rihanna, 33. Det har länge ryktats om en romans mellan dem, och nu bekräftar Rocky det många hoppats på.

– Hon är mitt livs kärlek. Hon är min tjej, säger Asap Rocky i intervjun.

De träffades för länge sedan. Så tidigt som 2013 agerade Asap Rocky förband på en av Rihannas spelningar. Bland annat har ASAP Rocky varit ambassadör och arbetat för Rihannas populära och världskända smink- och hudvårdsmärke Fenty. 

Rihanna och Rocky på Fashion Awards i London 2019.
Foto: MARECHAL AURORE/ABACA / STELLA PICTURES/MARECHAL AURORE/ABACA

Duon har under åren hållit kontakten. Men på senare tid har vänskapen utvecklats till någonting mer.

För en person som Rakim Athelaston Mayers betyder det allt att träffa den rätta, berättar han.

– Det känns så mycket bättre. Det är så mycket bättre när du har träffat den rätta personen. Hon är troligtvis mer värd än en miljon andra. Jag tror att när du vet så vet du. Hon är den rätta.

Asap Rocky kom tillbaka till Sverige senare 2019.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.