Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åsa Jinder skiljer sig – efter 19 år

Artisten Åsa Jinder, 53, skiljer sig från maken Jonas Otter, 51.
Foto: Stefan Forsell

Artisten Åsa Jinder, 53, skiljer sig från maken Jonas Otter, 51.

Paret har skickat in en skilsmässoansökan – efter 19 år tillsammans.

Det var redan tidigiare i mars som Åsa Jinder och Jonas Otter bestämde sig för att separera och gå skilda vägar. Båda skrev då om det på Facebook:

"Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Ingen av oss kommer ytterligare att kommentera detta offentligt", skrev Jonas Otter.

Och på måndag, drygt en månad efter tillkännagivandet på Facebook, kom parets gemensamma skilsmässoansökan in till Stockholms tingsrätt. I ansökan stå det att paret vill skiljas, och att de inte vill ha någon betänketid.

Vann Eurovision

Åsa Jinder, 51, är riksspelman med nyckelharpa som instrument. Hon slog igenom redan vid 15 års ålder och har sedan dess hunnit spela såväl på Nobelfesten, 1988, som vara med på scenen och vinna Eurovision song contest 1995 då hon framträdde i norsk/irländska gruppen Secret gardens "Nocturne".


LÄS MER: Åsa Jinder separerar från sin man


Jonas Otter är countryartist som gett ut två album. Han har även kommit på första plats i country-SM i Sälen 2007. I Åsa Jinders sommarprat i P1 för två år sedan berättade hon om sin stora kärlek till sin man:

– Med Jonas skulle jag få använda all min kraft till att leva. Inte bara överleva. Jonas, jag hade saknat dig så om vi aldrig mötts.

Paret träffades 1997 på en gitarrfest på Café Opera. Båda hade då barn sedan tidigare förhållanden.

– Vi har levt ihop i 18 år nu och det har inte funnits en dag då jag velat gå ifrån honom, har Åsa Jinder berättat för Hemmets journal.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.