Artisten Åsa Jinder, 53, skiljer sig från maken Jonas Otter, 51. Foto: Stefan Forsell
Artisten Åsa Jinder, 53, skiljer sig från maken Jonas Otter, 51. Foto: Stefan Forsell

Åsa Jinder skiljer sig – efter 19 år

Publicerad

Artisten Åsa Jinder, 53, skiljer sig från maken Jonas Otter, 51.

Paret har skickat in en skilsmässoansökan – efter 19 år tillsammans.

Det var redan tidigiare i mars som Åsa Jinder och Jonas Otter bestämde sig för att separera och gå skilda vägar. Båda skrev då om det på Facebook:

"Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Ingen av oss kommer ytterligare att kommentera detta offentligt", skrev Jonas Otter.

Och på måndag, drygt en månad efter tillkännagivandet på Facebook, kom parets gemensamma skilsmässoansökan in till Stockholms tingsrätt. I ansökan stå det att paret vill skiljas, och att de inte vill ha någon betänketid.

Vann Eurovision

Åsa Jinder, 51, är riksspelman med nyckelharpa som instrument. Hon slog igenom redan vid 15 års ålder och har sedan dess hunnit spela såväl på Nobelfesten, 1988, som vara med på scenen och vinna Eurovision song contest 1995 då hon framträdde i norsk/irländska gruppen Secret gardens "Nocturne".

 

LÄS MER: Åsa Jinder separerar från sin man

 

Jonas Otter är countryartist som gett ut två album. Han har även kommit på första plats i country-SM i Sälen 2007. I Åsa Jinders sommarprat i P1 för två år sedan berättade hon om sin stora kärlek till sin man:

– Med Jonas skulle jag få använda all min kraft till att leva. Inte bara överleva. Jonas, jag hade saknat dig så om vi aldrig mötts.

Paret träffades 1997 på en gitarrfest på Café Opera. Båda hade då barn sedan tidigare förhållanden.

– Vi har levt ihop i 18 år nu och det har inte funnits en dag då jag velat gå ifrån honom, har Åsa Jinder berättat för Hemmets journal.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag