Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Åsa Ingrossos lyxiga liv med Emilio Ingrosso

Drömmen om Frankrike: "Otroligt italiensk patriot"
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
”Det kändes som att komma hem”, säger Åsa om första mötet med Emilio.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom
Förra året öppnade makarna Ingrosso sin andra restaurang i Stockholm: Scarpetta.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
På underarmen har både Åsa och Emilio Ingrosso tatuerat in en fransk lilja. ”Den står för trohet och lojalitet”, berättar Åsa.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Scarpetta har nu öppnat upp den blommiga terrassen.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Åsa Ingrosso är omgiven av många vackra prylar – men bakom framgången ligger hårt arbete.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
1 / 10

Det gick inte att stå emot passionen när Åsa Ingrosso träffade sin make – tio år senare driver de ett krogimperium tillsammans.

Nu berättar stjärnkrögaren och inredningsdesignern om livet tillsammans med maken Emilio Ingrosso, lyxiga detaljerna och den starka kärleken mellan dem.

– Så otroligt laddat, säger hon.

Åsa Ingrosso, 47, flyttade till spanska ön Mallorca med en dröm om att öppna en skobutik med sitt eget märke, men det hela skulle ta en helt annan riktning.

I stället träffade hon Emilio Ingrosso, 56, och tillsammans öppnade de sin första restaurang i Palma på Mallorca, och i dag har de flera restauranger i både Palma och Stockholm.

– Vi möttes på nätet mer eller mindre. Vi hade en konversation om skor. Jag ville öppna en skobutik på Mallorca med mitt eget märke och behövde ha en bra leverantör och fabrik och av gemensamma vänner blev jag då hänvisad till Emilio, att han har bra kontakter genom sin familj. Så på den vägen var det, berättar Åsa Ingrosso.

De började skriva till varandra på nätet. Redan från första stund glödde passionen mellan Åsa och Emilio.

– Vi skickade så mycket meddelanden till varandra så det var helt galet. Vi har sagt det flera gånger att vi hade kunnat skriva en bok som heter ”one million messeges” på bara konversationer vi hade, det var så otroligt laddat. 

– Sen när vi träffades var det bara ”klick”. Det var fint. Det kändes som att komma hem. Det gick inte att stå emot, det har varit otroligt passionerat sedan dag ett verkligen, och är fortfarande.

Makarna Ingrosso har skapat sig ett liv tillsammans i solparadiset på Mallorca.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom

Åsa och Emilio Ingrosso gifte sig 2015 och har skapat ett liv tillsammans med sin bas i Palma och en övernattningslägenhet i Vasastan i Stockholm.

I framtiden har Åsa en dröm om att även ha ett boende i Frankrike.

– Det är egentligen inte ett ställe där jag kan tänka mig att jobba utan bara njuta. Jag mår så bra när jag är där. Det påminner mycket om Sverige fast det har ändå väldigt mycket av medelhavet. Sen tycker jag att maten är fantastisk.

Även maken tycks ha fattat tycke för landet.

– Nu har jag visat Emilio mitt Frankrike. För han var ju väldigt emot det i början och han är ju väldigt patriotisk att det är Italien som gäller, men nu när han har sett det så förstår han faktiskt vad jag menar. Han tycker nästan att det är lika fint som jag tycker att det är.

Så han är med på tåget?

– Ja, faktiskt.

För att hålla romantiken vid liv tar många par till en del knep – att lämna kärleksfulla lappar till varandra är ett vanligt sådant. Men det är inget för makarna Ingrosso.

– Alltså han är ju italienare så det behövs liksom inga lappar. Han är väldigt romantisk och passionerad skulle jag säga.

Hur uttrycker det sig?

– Jag har faktiskt aldrig någonsin träffat en människa som har gett mig så många komplimanger. Så man känner sig väldigt fin och uppskattad.

– Man brukar ju säga att en tjej kan koppla av när det är fint och barnen ligger och sover och allt sånt där. Det behöver jag aldrig tänka på för Emilio är extremt petig – det är rent, snyggt och fint. Det är alltid i ordning så man behöver aldrig ”åh jag måste bara diska först innan vi kan mysa”. Det är alltid snyggt och fint. Han hjälper verkligen till hemma och är fantastisk med det. Det är många gånger jag sitter i soffan och bara känner ”gud vad skönt”. 

– Det kan jag tycka är vardagskärlek, att man faktiskt ställer upp på varandra och hjälper till lika mycket hemma.

Samtidigt ser paret till att ha dejtkvällar på tu man hand.

– Då dricker vi en massa vin, fnittrar och sen är vi jättetrötta för att vi har jobbat så mycket, säger Åsa Ingrosso och skrattar.

Hon fortsätter:

– Vi äter väldigt mycket ute men vi kan ha en dejtnight hemma också. Emilio gör ju väldigt mycket god mat.

Emilio Ingrosso sätter sig också gärna vid pianot och spelar för sin hustru.

– Han är en fantastisk kompositör, jättemagisk. Han är ju ett geni skulle jag säga. Det är konstant pianospel hemma och han skriver jättemycket.

Åsa Ingrosso har ett stort modeintresse och hennes drygt 127 000 följare på Instagram kan ta del av hennes exklusiva stil, både vad gäller kläder och inredning.

– Jag tycker att det är så roligt med kläder och mode, jag gör verkligen det. Jag tycker att det är sjukt roligt. Jag tycker att det är ett härligt sätt att visa sin personlighet. Sen har man ju olika dagar och svängar, men att man i det stora hela kan uttrycka sig med sina kläder och stil tycker jag är kul.

Modeintresset delar Åsa Ingrosso med sin make.

Har han bra smak?

– Ja, han är jätteduktig. Han är väldigt, väldigt modeintresserad och har bra stil.

Åsa har en förkärlek för snygga kappor, väskor och smycken.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Åsa Ingrosso berättar att Emilio Ingrosso har köpt en hel del kärleksgåvor till henne genom åren. Finaste gåvan från maken är ett par skor.

– Han är lika mycket skofetischist som jag är. Han älskar liksom skor och fötter. Inte allas fötter men mina fötter, säger Åsa Ingrosso och skrattar.

Hon fortsätter:

– Så kom han hem med ett par skor en gång och var helt överlycklig: De här ska du ha. Det kanske inte var de dyraste men det var väldigt fint för han var så engagerad i de här skorna.

Vad är hemligheten till att det funkar så bra mellan er?

– Jag vet inte, bara en otrolig kärlek. Jag tror inte att vi behöver fixa så mycket, den finns bara där. Jag har inget bra svar, bara att vi är jäkligt synkade i allt vi gör.

Men bakom de lyxiga detaljerna står hårt arbete. När paret gifte sig sov de knappt på natten för de skulle upp i ottan och förebreda inför en ny restaurang som de öppnade. Schemat var så fullt att Åsa Ingrosso fick sminka sig i bilen på vägen till bröllopsceremonin. 

– Det var kaos. Men det blev ett jättefint bröllop.

På frågan om de har några tankar på hur de vill fira sin tioåriga bröllopsdag om drygt tre år svarar Åsa Ingrosso att de inte har hunnit planera men säkert åker i väg någonstans ”och bara pausar allt”. Sen lägger hon till:

– Men om jag känner oss så gör vi säkert en ny restaurang eller nåt, säger hon och skrattar.

Okända Ingrossofamiljen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.