Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Arvingarnas hektiska tid – nya showen med fansen

Arvingarna aktuell med ny krogshow: "Baserad på fansens synvinkel".
Kim Carlsson, Tommy Carlsson, Casper Janebrink och Lars ”Lasseman” Larsson har snart premiär i TV4 för ”Arvingarnas sommar – fest på Lassemans altan”. Samtidigt repeterar de sin nya krogshow.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
”I love Arvingarna” har premiär på Kajskjul 8 i Göteborg 16 september. Förutom Arvingarna själva, Casper Janebrink, Kim Carlsson, Tommy Carlsson och Lars ”Lasseman” Larsson medverkar Sofia Geidvik, Selma Pettersson Lindgren och Emma Jenséus i föreställningen.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
Casper Janebrink ska bli pappa igen. Barnet förväntas komma samtidigt som nya krogshowen på Kajskjul 8 har premiär i mitten av september. ”Jag är glad och lycklig” säger han.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

Eget program på bästa sändningstid i TV4, sommarturné och ny krogshow på Kajskul 8 i Göteborg. 

Arvingarna är överallt det närmaste halvåret. 

– Det blir en show med musikalkänsla där storyn om Arvingarna berättas ur fansens perspektiv, säger Casper Janebrink om krogshowen ”I love Arvingarna”.

Hösten 2019 firade Arvingarna 30-årsjubileum med krogshowen ”I takt med tiden” på Kajskjul 8 i Göteborg, och turnén som inleddes våren 2020 fick avbrytas på grund av pandemin. De sista föreställningarna spelades i höstas.

Då hade de redan en idé om en ny krogshow. Nu har repetitionerna för ”I love Arvingarna” just börjat.

– I förra showen berättade vi om oss själva, vår historia och hur vi startade med våra föräldrar i Flamingokvintetten och Streaplers. Nu ska fansen få berätta sin story om Arvingarna, säger Tommy Carlsson.

Brorsan Kim Carlsson fortsätter:

– Vi har varit närmare vår publik än många andra artister när vi varit ute på vägarna och spelat genom åren. Vi har träffat många fans som träffat sin livskamrat på våra spelningar och döpt sina barn efter våra låtar. Sedan har barnen börjat gilla Arvingarna. 

Lillebror och storebror. Kim Carlsson, 50, och Tommy Carlsson, 53, är söner till Hasse Carlsson, sångare i Flamingokvintetten.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

Låtar och texter en del av handlingen

Det finns flera barn där ute som heter Pamela, Jennifer, Angelina, Eloise eller Louise, och för den delen Casper – på grund av Arvingarna.

– Föreställningen är en hybrid av musikalteater och livekrogshow där våra låtar och texter blir en del av handlingen, berättar Casper Janebrink.

Historien om Arvingarna berättas alltså ur fansens perspektiv och med på scenen finns Sofia Geidvik, sångerska och skådespelare, samt tonåringarna Emma Jenséus och Selma Pettersson Lindgren, båda med erfarenhet från föreställningar på Göteborgsoperan. 

Föreställningen har premiär den 16 september och spelas på Kajskjulet till mitten av december.

I mitten av september ska Casper Janebrink också få barn igen, nu med nya kärleken Therese Andersson från Lerum. 

– Förhoppningsvis får jag vara med vid födseln. Det ser jag fram emot. Men blir det skarpt läge under showen, kommer jag inte att kliva av scenen. Det vet Therese om, säger sångaren.

Innan dess ska Arvingarna ut på en lång sommarturné med spelningar bland annat på slott och större festivaler runtom i landet.

Fest på Lassemans altan i TV4

Snart visas också ”Arvingarnas sommar – fest på Lassemans altan” i TV4. Den 22 maj är det premiär med bland andra Tusse, Lillasyster och Glenn Hysén som gäster. 

”Sveriges största hemmafest dit alla är välkomna” säger bandet i programpresentationen.

– Vi fyra i bandet leder programmet själva i en härlig, lättsam och folklig stämning, säger Casper Janebrink.

Lars ”Lasseman” Larsson bjuder in till fest på altanen i förra lyxvillan i nya programmet i TV4. Premiär den 22 maj.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

Programmet spelades in tidigt i höstas på Lassemans stora altan i Långedrag i Göteborg.  Strax efteråt sålde Lasseman den pampiga lyxvillan för 26 miljoner kronor, för att flytta till ett mindre hus inte långt därifrån. 

Nu bor han och hustrun i ett hus på Ängholmen i Långedrag. Där finns dock ingen altan – ännu.

– Om tv-programmet blir väl mottaget och det blir aktuellt med en fortsättning får alla komma hem till mig och spika, säger Lasseman och förklarar i nästa andetag att det nog finns möjlighet att låna altanen i det förra huset om det skulle behövas.

Se också:

Arvingarnas stöd under Caspers skilsmässa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.