Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Arvingarnas besvikelse – piken efter juryns val

Arvingarna tog sig till final i Melodifestivalen 2019, men inte längre än så. Nu kritiserar gruppen den internationella juryn.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Arvingarna anser att poängfördelningen från den internationella juryn borde blandats upp, ”för spänningens skull”.Foto: OLLE SPORRONG
Arvingarna uppträdde i Melodifestivalen 2019 med låten ”I do”. Det räckte till final, men sedan tog det stopp.Foto: OLLE SPORRONG

Arvingarnas ”I do” har blivit en av årets stora schlagerhits.

Men det svenska bidraget föll inte internationella juryn i smaken – efter resultatet uttrycker de besvikelse.

– För spänningens skull hade tolvpoängarna kunnat blandats upp mer, säger Casper Janebrink. 

Tycker du att rätt låt vann Melodifestivalen?

Arvingarnas bidrag ”I do” stadigt vuxit i popularitet. Förra veckan tog sig låten från andra chansen till final, där den slutade sexa. 

– Vi nådde det vi hade som mål. Vi sa att det skulle vara kul att komma bland de sex bästa och så blev det. Publiken i arenan var fantastisk, vi fick mycket gehör, säger Lars ”Lasseman” Larsson, 47.

Men den svenska schlagerlåten föll inte de internationella jurygrupperna, som delade ut hälften av alla poäng i finalen, i smaken. De delade endast ut 64 poäng till dansbandet. Den högsta poängen kom från England som gav en 10:a.

 

 

In i det sista hoppades Arvingarna på att den internationella juryn ska vilja ha tillbaka det klassiska soundet.

– Om de också vill tillbaka till den klassiska schlagerlåten tror jag att de kan gilla oss, sa Casper Janebrink, 49, dagen innan final.

Arvingarnas besvikelse

Enligt Arvingarna var utfallet inte oväntat.

– Vi hade nog räknat med att internationella juryn inte skulle ge oss så höga poäng. Det är klart att det är besvikelse, men det var ju väntat. De svenska rösterna är viktigare för oss, säger Tommy Carlsson, 50.

 

 

John Lundvik fick samtliga 12:or från alla åtta jurygrupper – något som aldrig tidigare hänt. 

Trots att Arvingarna var förberedda på resultatet så känner de besvikelse, och menar att momentet inte blev så spännande som det kunde ha varit.

– För spänningens skull hade tolvorna kunnat blandats upp mer. Nu kände man att John tar det här, säger Casper Janebrink.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.