Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Arvingarna-Caspers miss minuter innan showen – skrek efter hjälp

Det höll på att gå riktigt snett för Casper Janebrink på fredagens genrep.Foto: OLLE SPORRONG
Arvingarna under repetitionerna i Nyköping.Foto: OLLE SPORRONG
Arvingarna.Foto: OLLE SPORRONG

På lördagen ska Casper Janebrink tävla med Arvingarna i Melodifestivalens andra chansen-tävling.

Men bara minuter innan genrepet skulle börja på fredagen gick allt fel för sångaren – som blev inlåst på toaletten och inte kunde komma ut.

– Jag öppnar takluckan och ställer mig på toaletten, och ropar hjälp lite försynt, säger Casper Janebrink om händelsen.

Det är alla Melodifestivalen-artisters mardröm – att inte hinna till sitt framträdande i tid. Och för Arvingarnas sångare Casper Janebrink var det nära att hända under fredagens genrep i Nyköping.

Bara minuter innan genrepet blev sångaren inlåst på toaletten, och kunde inte ta sig ut.

– Jag skulle gå på toaletten och lägga en liten drill. När jag tar tag i handtaget på vägen in så lossnar det. Jag fixar ju grejer, så jag stoppade ju in handtaget och jajjemän, det var ju inget problem. Så jag öppnar dörren och går in och gör mitt behov helt enkelt, men när jag drar igen dörren så hör ju jag hur handtaget lossnar på utsidan igen. När jag ska låsa upp då så händer ingenting med handtaget från insidan. Då står man där på toaletten ”Hur ska jag lösa detta nu då?”, berättar Casper Janebrink målande.

 

Casper Janebrink tvingades skrika på hjälp

Artisten förklarar hur han började knacka på väggarna och ropa efter hjälp, utan att få någon respons. Då upptäckte han ett takfönster på toaletten, som han lyckas få upp.

– ”Hallå, jag är instängd på toaletten”. Inte ett jävla ljud. Så jag får ställa mig och bröla ”Hjäääälp, jag är instängd”. Då kom det lite folk. Det kom två funktionärer och vår låtskrivare Micke som hjälpte mig ur detta dilemma, säger han.

Casper Janebrink hade tur – Arvingarna tävlar först i den fjärde och sista duellen i andra chansen, så han hade tid på sig.

– Jag hann inte riktigt få panikångesten. Som tur var så var det över en timme innan jag skulle på scen. Hade detta hänt strax innan vi skulle på scen, då hade det blivit panik. Eller i morgon, det hade inte varit så kul.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.