Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Artisternas osäkerhet – inför ”Så mycket bättre”

Petter, Miss Li och Magnus Uggla deltar i årets inspelning av ”Så mycket bättre”.
Foto: OLLE SPORRONG
Miss Li.
Foto: OLLE SPORRONG
Magnus Uggla.
Foto: OLLE SPORRONG
Petter.
Foto: OLLE SPORRONG

Här anländer ”Så mycket bättre”-deltagarna till Gotland för årets inspelning.

Det blir inga repriser på gamla låtar, utan artisterna kommer att bjuda på helt nya grejer – men samtidigt tycker flera av dem att säsongens nya upplägg känns lite ovisst.

– Skillnaden nu är att vi inte riktigt vet hur saker kommer bli, säger rapparen Petter.

Det var glada miner och många skratt när säsongens deltagare i ”Så mycket bättre” dök upp på Gotland.

Miss Li, Magnus Uggla och Petter – som kommer medverka i säsongens alla avsnitt – anlände först till flygplatsen.

Nytt för denna säsong är att artisterna kommer gästa programmet på löpande band – och flera av artisterna tycker att det känns som ett något ovisst upplägg.

– Det är både spännande – och lite jobbigt, liksom. Jag har ju lagt ner ganska mycket energi på att göra tolkningar och det vet man ju inte hur det ska falla ut, säger Magnus Uggla.

Hur känner du inför det här nya upplägget, att folk ska komma och gå lite mer än tidigare?

– Det är svårt att säga. Det blir ju lite mer omväxling, men samtidigt så hinner man ju aldrig riktigt lära känna någon, säger Uggla.

Petter: ”Inte så uppstyrt”

Petter Alexis Askergren var med i den första säsongen av programmet – och han är inte heller säker på hur saker och ting kommer falla ut.

– Skillnaden nu är att vi inte riktigt vet hur saker kommer bli. Jag, Magnus och Linda kommer vara där hela tiden, och sedan kommer det in folk hela tiden. Sedan får vi ta det som det kommer. Jag tror att det kommer bli lite mer flytande – och inte så uppstyrt hela tiden.

Petter, Miss Li och Magnus Uggla.
Foto: OLLE SPORRONG

Det kommer inte att bjudas på några repriseringar av gamla låtar, utan artisterna kommer att framföra nytt låtmaterial. Miss Li säger att det var självklart att tacka ja till den nya säsongen, även fast det var en mental pärs senast hon var med.

– Hur jobbigt det än var att vara med sist – så var det så pass lärorikt att jag ville göra det igen, säger hon och fortsätter:

– När jag var här sist så sov vi i snitt tre timmar per dag. Det tar på psyket.

Det blir ju ett annat upplägg i år. Hur känner du inför det?

– Vi ska ju göra helt nya tolkningar, så det blir inga repriser på någonting. Allt blir från scratch. Det blir kul, säger Miss Li.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.