Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Artisterna som gästar "Jills veranda" 2017

"Jills veranda" är tillbaka för en tredje säsong.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Maxida Märak.
Foto: / PRESSBILD
Erik Lundin.
Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON
Lisa Nilsson.
Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT / TT NYHETSBYRÅN

På onsdag är det premiär för tredje säsongen av "Jills veranda". Årets inspelning i Nashville gästas av Lisa Nilsson, Ana Diaz, Dregen, Erik Lundin, Maxida Märak och Mia Skäringer.

"Jag är så otroligt laddad för en tredje säsong, för de gästerna vi har bjudit till Verandan och den musik och starka berättelser de har med sig", skriver Jill Johnson i ett inlägg på sociala medier. 

Den 15 november börjar den tredje säsongen av "Jills veranda" på SVT. I det populära tv-programmet får tittarna följa programledaren och artisten Jill Johnsons, 44, möte med sex andra svenska kulturprofiler. 

"Jag är så otroligt laddad för en tredje säsong, för de gästerna vi har bjudit till Verandan och den musik och starka berättelser de har med sig. Jag har så mycket mer att visa av Nashville och så mycket musik att spegla i mina gästers liv!", skriver Jill Johnson i ett inlägg på sociala medier.


LÄS MER: Jill Johnsons besked om SVT-succén


Årets säsong gästas av skådespelaren Maxida Märak och Mia Skäringern, samt artisterna Lisa Nilsson, Ana Diaz, Erik Lundin och Dregen. I varje avsnitt är en gäst huvudperson. Först ut är Maxida Märak som gästar onsdagens premiär.

Musiken från verandan i Nashville

Inspelningarna av "Jills verandan" sker i Nashville där Jill Johnson vistats mycket under sin karriär som countrysångerska. Men något eget hus med veranda har hon inte, det hyrs för inspelningarna berättade sångerskan tidigare till Sydsvenskan

– Det råder missförstånd kring det där med huset. Jag har aldrig haft ett eget hus i Nashville. Sedan tolv år bor jag alltid hos min bästa vän när jag är här för att jobba och skriva låtar. Hon skulle bli djupt förolämpad om jag inte gjorde det. Men hos henne kan vi ju inte spela in, säger Jill Johnson.

Inspelningarna av "Jills verandan" sker i Nashville där Jill Johnson vistats mycket under sin karriär som countrysångerska.
Foto: /IBL / /IBL

Tunga ämnen i "Jills veranda" 2017

I årets säsong fortsätter Jill Johnson att beröra djupa ämnen genom det amerikanska samhället. Tidigare har bland annat klass, tro och sexualitet diskuterats. Trots att den tredje säsongens detaljer än så länge är hemliga avslöjar Jill Johnson till Kulturnyheterna att många ämnen som tas upp berör henne personligen. 

– Jag är väldigt glad för det känns som att alla artister brinner väldigt starkt för det som de kommer hit med oavsett om det är en åsikt, en passion eller övertygelse. Jag känner mig verkligen genuint nyfiken på väldigt mycket av det den här säsongen för många saker ligger nära mig som person, säger 


LÄS MER: Mia Skäringers oro efter mötet med Jill


Första programmet i säsong tre av "Jills veranda" visas på onsdag klockan 21 på SVT1, och finns tillgängligt på SVTplay efter klockan 02 samma dag som avsnittet sänds.


Avsnittsordning

Maxida Märak den 15 november.

Mia Skäringer den 22 november.

Dregen den 29 november.

Lisa Nilsson den 6 december.

Ana Diaz den 13 december.

Erik Lundin den 20 december.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.