Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Artisternas drag i corona- krisen – sänder konsert

Artisterna sluter samman i corona- krisen – sänder gratis konsert
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: GÖRAN GRANLUND / STELLA PICTURES/GÖRAN GRANLUND STELLA PICTURES
Foto: Stella Pictures
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND
1 / 8

Melodifestivalstjärnor som Martin Stenmarck, Dotter och Robin Bengtsson går arbetslösa på grund av coronakrisen.

Då bjuder de in till gratiskonsert på Facebook – som sänds live från Lina Hedlunds vardagsrum.

– Det känns fantastiskt att kunna ge en liten present och sprida lite ljus i det här totala mörkret som råder, säger hon.

Konserter och shower ställs in på löpande band i coronapandemins fotspår. För att ändå kunna sprida underhållning till folket har Alcazar-stjärnan och Melodifestivalen-programledaren Lina Hedlund startat initiativet ”Karantänsessions”.

I dag, torsdag, klockan 12.00 kommer hon att arrangera en konsert hemma i vardagsrummet i familjens nya hus utanför Stockholm med artister som Martin Stenmarck, Dotter, Frida Öhrn, Hanna Hedlund, Robin Bengtsson och Anis Don Demina. 

Allt sänds live och gratis på Facebook.

– Jag vaknade upp för drygt 24 timmar sedan med en känsla att vi måste göra någonting, om det är något vi behöver i kristider så är det att bli underhållna och få höra lite helande musik, säger Lina Hedlund.

”Det är helt absurt”

Hon började ringa runt till sina artistkolleger som inte var sena med att nappa på idén. 

– Vi vill ge det här till alla som sitter hemma i karantän, alla som sitter i en kris och har tappat sitt jobb, alla som sliter som djur inom vården. Vi vill ge det här till alla som är sjuka och alla i riskgrupper som har isolerat sig, som min mamma och mina svärföräldrar, säger Lina Hedlund.

– Vi vill få folk att fly bort från det här mörkret i en timme.

Lina Hedlund berättar att hon är djupt berörd av coronakrisen som har lamslagit samhället.

– Det är helt absurt. Alla drabbas ju av det här, alla branscher. Tänk alla dessa människor vars företag och liv bara raseras. Det är bara usch, säger hon.

Lina Hedlund: ”Vi är arbetslösa”

Även underhållningsbranschen är hårt drabbad då evenemang ställs in på löpande band.

– Vi är arbetslösa allihopa och vi har också ett behov av att få musicera, att få uttrycka oss och sända det vidare till människor. Det är vår passion och vårt driv, att bara få ge det här är en enorm betalning. Att få möjlighet att sprida kärlek och omtanke via musiken i de här dagarna, säger Lina Hedlund. 

Hon berättar också att artisterna så klart kommer att vara noggranna med att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer när de möts hemma hos henne.

– Nu bor vi så stort så vi behöver inte gå på varandra. Vi följer alla råd också så, vi har tvål och vatten och handsprit och man får avgöra själv – man har möjlighet att bara kliva innanför dörren och köra sin låt och sedan dra härifrån, säger Lina Hedlund.

Förhoppningen är att kunna göra flera ”Karantänsessions” under de kommande veckorna och Lina Hedlund berättar att mängder av artister redan har hört av sig och sagt att de vill vara med framöver.

https://www.instagram.com/p/B94IYQ0D9UF/?igshid=1k43ho16k9bpa

Här är evenemangen som ställs in:

Så påverkar corona nöjesvärlden – evenemangen som ställs in

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.