Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Artisterna oroas av
lördagens konkurrens

Det är stengård konkurrens i den sista deltävlingen. Artisterna Charlotte Perrelli, Christer Sjögren och Danny tycker alla tre att de har ett hårt startfält. "Det kommer att bli stjärnfall", säger Charlotte.

Konkurrensen i Melodifestivalens sista deltävling är stenhård.

Nu oroar sig artisterna för att den ojämna fördelningen ska leda till stora stjärnfall på lördag.

- Det är klart att det hade varit smidigare att vara med i en annan deltävling. Det här är den tuffaste, säger Charlotte Perrelli.

Först i dag börjar repetitionerna i Malmö arena men redan nu har den fjärde deltävlingen utnämnts till den tuffaste. Förhandsfavoriten Danny Saucedo, rutinerade Christer Sjögren och Lotta Engberg, låtskrivarproffset Lisa Miskovsky och schlagerfavoriten Charlotte Perrelli är bara några av namnen som slåss om två finalplatser på lördag.

"Jag är jätteorolig"

Artisterna är nu rädda för att getingboet till startfält ska minska deras chanser att gå vidare till finalen.

- Jag är jätteorolig för att inte gå vidare för att det är så tufft startfält. Man vet aldrig hur folk röstar, säger Charlotte Perrelli och fortsätter:

- Det är klart att det hade varit smidigare att vara med i en annan deltävling. Jag har förstått att det här är den tuffaste. Det kommer att bli stjärnfall, och det har det ju varit varje gång. Så det är det som är läskigt.

- Konkurrensen är stenhård. Dödens grupp, konstaterar Christer Sjögren.

Kritik mot startfältet

Från vissa håll höjs nu röster om snedfördelning och att veckans startfält är onödigt hårt jämfört med de tidigare veckorna.

- Om du jämför startfälten så är det milsvid skillnad. Den här veckan är betydligt mycket svårare jämfört med förra veckan där Ranelid åkte till finalen på en räkmacka, säger en skivbolagsrepresentant.

"Något gick fel"

Danny Saucedo blev förbannad förra veckan när Björn Ranelid slog ut kompisen Mattias Andreasson.

- Han hade inget att göra här. Något gick fel och det är skittråkigt. Han måste fatta själv att han inte är en artist, ingen musiker, ingen sångare. Det här är en Melodifestival, säger han.

Han satsar allt på att vinna hela tävlingen och håller med om att konkurrensen i Malmö är oerhört hård.

- Jag vet att jag har ett tufft motstånd. Det här är det tuffaste startfältet. Vad som helst kan hända, säger han.

Björkman håller med

Christer Björkman, producent, håller med om att det är ett stjärntätt och hårt startfält.

- Det är tunga namn här. Det kommer att bli stjärnfall, säger Christer Björkman.

Men han slår tillbaka mot uppgifterna att det skulle varit upplagt för Björn Ranelid förra veckan.

- Det är verkligen helt obegripligt. Det ända skälet till att han låg sist var för att jag visste att så fort han hade framträtt så skulle ingen lyssna på något mer. Det var verkligen inte krattat för honom. Tittarna röstade på honom för att de tyckte om hans låt, inget annat.