Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Artisterna klara för Melodifestivalen 2022

Klara Hammarström och Alvaro Estrella återvänder till Melodifestivalen 2022 enligt Aftonbladet
Foto: OLLE SPORRONG
Alvaro Estrella.
Foto: OLLE SPORRONG

Klara Hammarström, 21, och Alvaro Estrella, 41, återvänder till Melodifestivalen 2022, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Det blir därmed tredje året i rad som artisterna deltar i tävlingen.

År 2020 debuterade Klara Hammarström i Melodifestivalen med låten ”Nobody” samtidigt som Alvaro Estrella tävlade med låten ”Vamos amigos” ihop med artistkollegan Mendez. 

Då slogs båda ut i delfinalerna.

Men i våras tog sig Alvaro Estrella och Klara Hammarström hela vägen till finalen med låtarna ”Baila baila” och ”Beats of broken hearts” i Melodifestivalen. Alvaro Estrella hamnade på en tiondeplats samtidigt som Klara Hammarström kom på en sjätteplats i finalen. 

Nu rapporterar Aftonbladet att de båda artisterna kommer återvända till tävlingen nästa år med nya låtar. Vilket också betyder att de deltar i tävlingen för tredje året i rad. 

– Visst är det lite speciellt att båda är med för tredje året i rad? Men samtidigt har det gått bra för båda och Mello-publiken tycks verkligen gilla latinopop som Alvaro ju gör väldigt bra, säger en källa till tidningen.

Debutant klar för tävlingen

Aftonbladet har tidigare rapporterat om att den tidigare Mellovinnaren Robin Bengtsson, 31, och Liam ”Liamoo” Cacatian Thomessen, 24, är klara för tävlingen nästa år. 

Samtidigt står ytterligare en artist och stjärnskott redo för scenen nästa år.

Nämligen 23-årige debutanten Angelino Markenhorn, som uppträder under artistnamnet Angelino, skriver tidningen. 

Han har bland annat släppt egen musik och spelat in covers på både Youtube, Tiktok och Instagram.

Aftonbladet har även rapporterat att Magdalena Graafs och Magnus Hedmans son, Lance Hedman, 21, debuterar som soloartist i tävlingen.

Enligt tidningen ska även tidigare vinnaren John Lundvik, Malou Prytz, Cazzi Opeia samt 16-årige Tiktok-profilen Theodor ”Theoz” Haraldsson delta i Melodifestivalen 2022.

Melodifestivalen 2022 har premiär 5 februari och den första deltävlingen kommer sändas direkt från Malmö.

Oscar Zia om att leda Mello 2022: ”Känns speciellt och lite läskigt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.