Robyn sluter upp bakom Fi och är med på en samlingsskiva som ska marknadsföras i samband med valkampanjen. Foto: Mike Gray/LfiRobyn sluter upp bakom Fi och är med på en samlingsskiva som ska marknadsföras i samband med valkampanjen. Foto: Mike Gray/Lfi
Robyn sluter upp bakom Fi och är med på en samlingsskiva som ska marknadsföras i samband med valkampanjen. Foto: Mike Gray/Lfi
Även Marit Bergman finns med på samlingsskivan. Foto: Izabelle NordfjellÄven Marit Bergman finns med på samlingsskivan. Foto: Izabelle Nordfjell
Även Marit Bergman finns med på samlingsskivan. Foto: Izabelle Nordfjell
Och sångerskan Nina Persson sluter också upp för att stötta Fi. Foto: Sanna DolckOch sångerskan Nina Persson sluter också upp för att stötta Fi. Foto: Sanna Dolck
Och sångerskan Nina Persson sluter också upp för att stötta Fi. Foto: Sanna Dolck
Gudrun Schymans parti Feministiskt initiativ får hjälp av stora delar av Sveriges artistelit. Foto: Cornelia NordströmGudrun Schymans parti Feministiskt initiativ får hjälp av stora delar av Sveriges artistelit. Foto: Cornelia Nordström
Gudrun Schymans parti Feministiskt initiativ får hjälp av stora delar av Sveriges artistelit. Foto: Cornelia Nordström

Artister spelar in platta för att supporta Fi

Publicerad

Robyn, Marit Bergman och The Knife. Flera svenska artister har gått ihop för att spela in en samlingsskiva som säljs till förmån för Feministiskt Initiativs valkampanj.

– Jag tycker att Fi bedriver ett otroligt viktigt arbete och stöttar gärna Fi, säger Robyn.

Den svenska artisteliten slår ett slag för Feministisk Initiativ inför valet i höst. På samlingsskivan "F!" medverkar bland andra The Knife, Robyn, Marit Bergman, Nina Persson och Jenny Wilson.

Skivan har spelats in och ska säljas till förmån för Feministiskt Initiativs valkampanj. Enligt partiet kommer plattan att börja säljas i slutet av april.

– Jag tycker att Fi bedriver ett otroligt viktigt arbete och stöttar gärna Fi, säger Robyn.

"Lägga in en högre växel"

Resultatet är en dubbel-cd där ett 50-tal artister medverkar. Marit Bergman deltar med hennes gamla låt "Adios amigos". Och The Cardigans-sångerskan Nina Persson har gjort en cover på David Bowies "Boys keep swinging" tillsammans med maken Nathan Larsson och Niclas Frisk.

– Det kändes som att det var dags att lägga in en högre växel i mitt engagemang, det slår mig så ofta hur skevt det fortfarande är trots att man vill tro att Sverige är i framkant när det gäller mänskliga rättigheter, säger Nina Persson.

Trappar upp inför valet

Partiets frontperson Gudrun Schyman är mycket glad över artisternas medverkan.

– Det är fantastiskt roligt att så många artister vill vara med och stödja Fi. Kulturen har ett omistligt värde i ett demokratiskt samhälle och erbjuder tid för tankar, reflektion och njutning. Det här är artister som är väldigt stora och som har många supportrar runtom. Vi hoppas att de ser att vi finns och att det här är något att stödja, säger Schyman till Expressen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag