Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Artister spelar in platta för att supporta Fi

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Robyn sluter upp bakom Fi och är med på en samlingsskiva som ska marknadsföras i samband med valkampanjen.
Foto: Mike Gray/Lfi
Även Marit Bergman finns med på samlingsskivan.
Foto: Izabelle Nordfjell
Och sångerskan Nina Persson sluter också upp för att stötta Fi.
Foto: Sanna Dolck
Gudrun Schymans parti Feministiskt initiativ får hjälp av stora delar av Sveriges artistelit.
Foto: Cornelia Nordström

Robyn, Marit Bergman och The Knife. Flera svenska artister har gått ihop för att spela in en samlingsskiva som säljs till förmån för Feministiskt Initiativs valkampanj. 

– Jag tycker att Fi bedriver ett otroligt viktigt arbete och stöttar gärna Fi, säger Robyn.

Den svenska artisteliten slår ett slag för Feministisk Initiativ inför valet i höst. På samlingsskivan "F!" medverkar bland andra The Knife, Robyn, Marit Bergman, Nina Persson och Jenny Wilson. 

Skivan har spelats in och ska säljas till förmån för Feministiskt Initiativs valkampanj. Enligt partiet kommer plattan att börja säljas i slutet av april. 

– Jag tycker att Fi bedriver ett otroligt viktigt arbete och stöttar gärna Fi, säger Robyn.

"Lägga in en högre växel"

Resultatet är en dubbel-cd där ett 50-tal artister medverkar. Marit Bergman deltar med hennes gamla låt "Adios amigos". Och The Cardigans-sångerskan Nina Persson har gjort en cover på David Bowies "Boys keep swinging" tillsammans med maken Nathan Larsson och Niclas Frisk.

– Det kändes som att det var dags att lägga in en högre växel i mitt engagemang, det slår mig så ofta hur skevt det fortfarande är trots att man vill tro att Sverige är i framkant när det gäller mänskliga rättigheter, säger Nina Persson.

Trappar upp inför valet

Partiets frontperson Gudrun Schyman är mycket glad över artisternas medverkan. 

– Det är fantastiskt roligt att så många artister vill vara med och stödja Fi. Kulturen har ett omistligt värde i ett demokratiskt samhälle och erbjuder tid för tankar, reflektion och njutning. Det här är artister som är väldigt stora och som har många supportrar runtom. Vi hoppas att de ser att vi finns och att det här är något att stödja, säger Schyman till Expressen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.