Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Artisten i tårar – ärliga orden om dolda symptomen

Foto: JOE SUTTER / STELLA PICTURES/PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B6
Foto: BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA / STELLA PICTURES
Foto: JULES ANNAN / STELLA PICTURES/AVALON.RED B176

Zara Larsson berättar nu om det svåra symptomet hon lever med.

Popstjärnan lider av PMDS, vilket innebär båda psykiska och fysiska besvär i samband med menstruationen.

”Min PMDS förstör mig och jag kan inte kontrollera mina känslor”, skrev Zara Larsson på sin Instagram story.

Zara Larsson, 21, delade nyligen med sig av en bild på Instagram story, där hon berättar ärligt om sina tuffa symptom. Artisten lider av PMDS, premenstruellt dysforiskt syndrom, som är en svårare form av PMS.

”I mitt vardagliga liv (inte dagarna innan min mens) är jag en glad tjej, men min PMDS förstör mig och jag kan inte kontrollera mina känslor. Jag kan inte ens stå upp en sekund innan jag bäddar ner mig som en burrito i sängen på grund av ångest. Men förhoppningsvis får jag medicin utskriven snart”, skriver hon och fortsätter:

”Jag blir så känslig och ledsen. Så så så ledsen. Det känns som att alla attackerar mig.”

Artisten vill våga visa sig sårbar

Zara Larsson förklarar att hon även raderar inlägg på Twitter i dessa stunder. Anledningen till att hon delar med sig av sina känslor är för att visa andra att det är okej att visa sig sårbar.

”I vanliga fall kan jag klara av det, men jag ser inte ljuset i tunneln dessa dagar och det är löjlig att jag tvingas gå igenom detta varje månad. Jag postar detta för att ni ska förstå att det är okej att gråta och vara ärlig med hur man känner.”

Hon avslutar med att berätta för sina fans att hon kommer att ta en paus från sina sociala medier i ett par dagar. Sedan tänker hon komma tillbaka när hon känner sig som sig själv igen.

Zara Larsson slog igenom i Talang som 10-åring och i dag är hon en världsartist med låtar som ”Lush life”, ”Ruin my life” och ”Never forget you” på sitt CV. Snart ska hon också ut på turné med ingen mindre än Ed Sheeran.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!