Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Artistens nya uppdrag – i Musikhjälpen 2019

Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Janice blir årets resande reporter i Musikhjälpen.

Artisten kommer att resa till Uganda för att rapportera kring årets tema ”sex är inte ett vapen”.

– Jag är en person med känslorna på utsidan så vi får se hur jag hanterar det, säger hon.

Janice Kavander, 25, slog igenom 2016 med singeln ”Don't need” och har sedan bland annat uppträtt i tv-program som ”På spåret” och ”Allsång på Skansen”. Hon har också uppträtt i Musikhjälpen flera gånger.

– Genom åren har det blivit en obligatorisk grej att göra, om det finns möjlighet, säger Janice.

I år blir hon ännu mer involverad då hon ska agera resande reporter i Musikhjälpen.

– Jag var inte jätteförberedd på frågan men kände mig otroligt hedrad och försökte väl intala mig själv att de frågade mig av en anledning. Så efter att jag funderat ett varv kände jag att det här vill jag absolut göra, berättar Janice.

Varför tror du att du fick frågan?

– Som jag förstår det tycker de att jag är en vältalig person som har en förmåga att berätta och förmedla känslor, vilket är det enda jag vill göra med musiken så det känns fint att det har nått fram på något sätt.

Besöker flyktingläger i Uganda

Årets tema är ”sex är inte ett vapen” och det är det som hon ska rapportera om från sin resa. 

– Vi kommer att åka till norra Uganda och besöka flyktingläger där det finns människor som har blivit påverkade eller utsatta på något sätt av det som är årets tema. Vi kommer att möta folk som är drabbade, säger Janice.

Hon berättar att hon vill vara med och bidra till att ge fler perspektiv och djupare kunskap och förstås samla in så mycket pengar som möjligt. Samtidigt förbereder hon sig på att resan kan bli tuff rent känslomässigt.

– Jag har förberett mig på lite olika sätt för vad som kommer att ske men jag tror samtidigt att man inte ska förbereda sig för mycket heller. Känslorna får komma och så får jag bara vara okej i det, säger Janice.

De blir publikens ambassadörer

Samtidigt avslöjas det att radioprofilen Arantxa Alvarez och elitidrottaren Aron Andersson kommer att vara publikens ambassadörer i årets Musikhjälpen. Alvarez var publikens ambassadör även 2014 och Andersson har haft uppdraget 2017 och 2018.

Förra veckan stod det klart att den veckolånga direktsändningen från glasburen, som i år är placerad på Stora torget i Västerås, kommer ledas av Miriam Bryant, Daniel Hallberg och Farah Abadi.

– Det är en stor ära och väldigt viktigt, sa Miriam Bryant då.

Musikhjälpen sänds i sin helhet den 9–15 december i P3 och SVT Play. Delar sänds också i SVT2.