Artisten Iggy Azalea har retuscherats i tidningen Schön Magazine. Foto: Mark Wilkins/Fameflynet Pictures / STELLA PICTURESArtisten Iggy Azalea har retuscherats i tidningen Schön Magazine. Foto: Mark Wilkins/Fameflynet Pictures / STELLA PICTURES
Artisten Iggy Azalea har retuscherats i tidningen Schön Magazine. Foto: Mark Wilkins/Fameflynet Pictures / STELLA PICTURES
"Jag föredrar bilden utan retuschering, innan de photoshoppade mina lår och höfter till att se smalare ut än vad de är", skriver hon på Twitter. Foto: Tina Fultz / ZUMAPRESS.COM/ALL OVER PRESS ZUMA PRESS"Jag föredrar bilden utan retuschering, innan de photoshoppade mina lår och höfter till att se smalare ut än vad de är", skriver hon på Twitter. Foto: Tina Fultz / ZUMAPRESS.COM/ALL OVER PRESS ZUMA PRESS
"Jag föredrar bilden utan retuschering, innan de photoshoppade mina lår och höfter till att se smalare ut än vad de är", skriver hon på Twitter.  Foto: Tina Fultz / ZUMAPRESS.COM/ALL OVER PRESS ZUMA PRESS

Artistens ilska mot retuscherade bilderna

Publicerad

Artisten Iggy Azalea har retuscherats i tidningen Schön Magazine.

Nu riktar stjärnan skarp kritik mot bilderna.

"Jag föredrar bilden utan retuschering, innan de photoshoppade mina lår och höfter till att se smalare ut än vad de är", skriver hon på Twitter.

I det nya numret av tidningen Schön Magazine poserar artisten Iggy Azalea topless, endast iklädd trosor och en genomskinlig negligé. Men det är inte nakenheten på bilderna som fått stjärnan själv att reagera.

På Twitter riktar artisten nu skarp kritik mot retuscheringen av bilderna och menar att tidningen gjort henne mycket smalare än hon egentligen är.

"Jag älskar bilden, men jag föredrar bilden utan retuschering. Innan de photoshoppade mina lår och höfter till att se smalare ut än vad de är", skriver hon i ett upprört inlägg.

 

LÄS MER: Iggy Azaleas nya look får fansen att undra

Iggy Azalea ska ha retuscherats smalare

Daily Mail har jämfört bilderna med varandra genom att placera den icke-retuscherade bilden på Iggy Azalea bredvid den retuscherade. Tidningen skriver att artisten har "tydligt smalare ben och en mer definierad midja" på den retuscherade bilden. Dessutom har alla rynkor på negligén, där Iggy Azelas kropp böjs, retuscherats bort.

Också stjärnans smink ska ha retuscherats och hennes navel ska helt ha tagits bort från den fixade bilden.

 

 

 

 

LÄS MER: Iggy Azalea om tuffa sammanbrottet

Fansen har reagerat på bilderna

På Twitter har också Iggy Azaleas fans reagerat och en av dem frågade artisten varför bilden hade retuscherats. Något som stjärnan inte har ett svar på.

"Jag har ingen aning om varför den har retuscherats, jag är väldigt nöjd med min kropp som den ser ut på riktigt och föredrar att se den på det sättet", skriver hon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag