Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Artistens ilska efter penga- beslutet: ”Otroligt förnedrande”

Foto: ROGER VIKSTRÖM
Foto: LISA MATTISSON EXP / LISA MATTISSON EXP

Den före detta Rednex-sångerskan Annika Ljungberg förlorade förra året en kontraktstvist mot en tidigare producent.

Nu har fordran efter tvisten gått till Kronofogden - något som har ställt till det för sångerskan, som nu vill ha upprättelse.

”Efter att ha blivit trakasserad och hotad under så många år med stora ekonomiska och personliga förluster som följd har tiden kommit att slå tillbaka med full kraft." skriver Annika Ljungberg i ett sms. 

I slutet på juni förra året förlorade den förre detta Rednex-sångerskan Annika Ljungberg, 49, och hennes företag, Showmix Annika Ljungberg AB en kontraktstvist mot en tidigare producent. Sångerskan dömdes då till att betala vite samt rättegångskostnaderna.

Efteråt överklagade sångerskan domen till Svea hovrätt som har gett prövningstillstånd. I september inleds en ny rättegång

Trots detta så har fordran från den tidigare rättegången ökat och ligger nu på 803 776 kronor. Nu har fordran efter tvisten gått till Kronofogden som i sin tur har beslutat om utmätning - detta genom Annika Ljungbergs banktillgångar. Detta uppger Aftonbladet.

 

LÄS MER: Artisten tvingas böta en halv miljon – nu överklagas beslutet 

 

För en tid sedan ska Kronofogden enligt tidningen tagit en del av pengarna, 16 625 kronor. Något som ställde till det för sångaren.

– Jag fick en chock när jag skulle föra över lunchpengar då jag var på sjukhuset och de hade tömt mina personliga konton, säger Annika Ljungberg till Aftonbladet.

Vill att pengarna sätts tillbaka

Kronofogden ska enligt tidningen ha gjort en utredning om hur mycket som kan utmätas kopplat till Annika Ljungbergs måndagsförsörjning.

Tidningen menar att Kronofogden i denna beräkning inte har tagit hänsyn till några sjukhuskostnader då de inte ska ha fått några uppgifter om att sångerskan måste ta dyra mediciner. 

– Det känns otroligt förnedrande och jag mår väldigt dåligt av detta. Jag behöver varenda krona som de tagit ifrån mig, säger Annika Ljungberg till Aftonbladet.

 

LÄS MER: Rednex-Annika efter nya cancerbeskedet 

 

Nu vill sångerskan att pengarna ska sättas tillbaka och uppger många olika punkter som hon vill att rätten ska ta hänsyn till. Under torsdagen överklagade Annika Ljungberg beslutet hos tingsrätten.

– Jag är ensamstående mamma och är fortfarande sjuk i leukemi. Jag får inte jobba ännu av min läkare, saknar regelbunden inkomst och har stora kostnader för dyra mediciner, säger hon till tidningen.

Annika Ljungberg förklarar i ett mejl till Expressen att hon har känt sig trakasserad och nu vill få upprättelse. 

”Efter att ha blivit trakasserad och hotad under så många år med stora ekonomiska och personliga förluster som följd har tiden kommit att slå tillbaka med full kraft. Hade jag inte drabbats av min sjukdom hade detta skett tidigare men att bekämpa elakartad cancer samtidigt som man tar hand om sin familj och krigar mot idioti och personliga angrepp är en övermäktig uppgift. Jag har mitt dreamteam på plats. Vi har alla bevis. Tiden har kommit för upprättelse. Jag vill inte skada eller förstöra – jag vill att oreda skall bli reda. Jag vill att rätt ska bli rätt. Jag vill att förföljelsen och trakasserierna upphör. Jag vill gå vidare med mitt liv under rättvisa förutsättningar. Bollen är i rullning och kommer så att vara fram tills att allt det är uppnått” skriver sångerskan. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.