Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försvaret: Killarna slog tjejer på rumpan

Rapparen filmade själv bråket
ASAP Rocky sitter häktad misstänkt för misshandel.
Foto: VINCENZO LANDI/IPA/REX / REX SHUTTERSTOCK TT NYHETSBYRÅN
Affisch-kampanj för att fria rapparen.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Händelseförloppet den 30 juni.
Foto: Google maps

ASAP Rocky sitter just nu häktad misstänkt för misshandel som filmades och publicerades.

Rapparen filmade själv bråket innan den misstänkta misshandeln. Filmklippet avslutades med att en kvinna säger att hon blivit slagen på rumpan av målsägande eller hans vän i ASAP Rocky-fallet – något som även rapparen själv valde att lyfta på Instagram.

”De följde efter oss genom fyra kvarter, och slog tjejer som gick förbi på rumpan”, skrev ASAP Rocky under sitt inlägg efter händelsen.

Den amerikanske rapparen ASAP Rocky sitter just nu häktad på Kronobergshäktet i Stockholm. Där har han suttit sedan den 5 juli, misstänkt på sannolika skäl för misshandel i samband med ett bråk den 30 juli. 

Rakim Mayers, som artisten egentligen heter, omhäktades förra veckan och i morgon, den 25 juli, går åtalsfristen ut. Antingen kommer rapparen att frias, omhäktas eller åtalas.

Se intervjun med artistens mamma.

ASAP Rocky hävdar självförsvar

ASAP Rocky-fallet har fått stor medial spridning. Bland annat har USA:s president Donald Trump och rocksångaren Rod Stewart uttalat sin åsikt om händelsen, och på sociala medier diskuteras fallet flitigt. 

Vad som är orsaken till bråket och vem som gjort vad är fortfarande oklart.

Den 30-åriga rapparen hävdar att han blev förföljd och trakasserad av två unga män, varpå han agerade i självförsvar. Han har själv lagt ut delar av händelsen på Instagram som ett försvar från kvällen den sista juni. Det efter att nöjessajten TMZ valde att publicera klippet på den misstänkta misshandeln.

I bildtexten till filmklippen skrev han:

”Så ett par drogmissbrukare är inte mina största fans. Vi kände inte de här killarna och vi ville inte ha några problem. De följde efter oss genom fyra kvarter, och slog tjejer som gick förbi på rumpan. Låt mig vara.”

Se mer om fallet.
ASAP Rocky.
Foto: SWAN GALLET/WWD/SHUTTERSTOCK / SWAN GALLET/WWD/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

”Vi vill inte ha några problem”

I filmklippen postat på det sociala mediet hör man hur ASAP Rockys livvakt och en annan man säger åt två unga män:

”Gå dit ner.”

”Vi vill inte ha några problem.”

Kort efter så klippts det i filmen, och i nästa sekvens ser man att en av männen och livvakten bråkar. Mannen ser ut att rikta knytnävsslag och slå sina hörlurar mot livvakten.

Denna händelse valde livvakten att göra en motanmälan på, där han anklagade mannen för att ha misshandlat honom. Men misstankarna lades ner. Åklagaren ansåg att mannens reaktion var rimlig ur nödvärnssynpunkt då livvakten knuffade mannen och tog ett grepp runt hans hals.

Via bland annat klipp från ASAP Rockys Instagram går det följa delar av bråket. Klicka i kartan för att se förloppet. Platserna är ungefärliga.

https://www.expressen.se/qs-widgets/qma/map/kvallen-med-braket/

Delar ut slag och sparkar mot målsägande

I klippet ser man sedan att 30-åringen och hans vänner går i väg. De två männen följer efter och den ena säger att han vill ha tillbaka sina hörlurar.

”Mina hörlurar, mina hörlurar”, hör man mannen upprepa.

ASAP Rocky går senare fram till personen som filmar och säger:

”Titta, bara för kameran. Vi vill inte ha några problem med dessa killar, de följer efter oss. Titta på dem. De fortsätter att följa efter oss.”

I en korsning mellan två gator kommer några kvinnor och försöker prata med de två unga männen. En av kvinnorna hör man säga till rapparen och hans vänner att en av männen slagit henne och hennes flickvän på rumpan.

Därefter avslutas filmklippet på ASAP Rockys Instagram.

I ett annat klipp som spridit sig på nyhets- och sociala medier ser man hur rapparen och hans vänner drar ner målsägande på marken och delar ut slag och sparkar. Efter händelsen blev ASAP Rocky och ytterligare två personer häktade.

Expressen har sökt åklagare Fredrik Karlsson och advokat Slobodan Jovicic utan framgång.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.